Actualitate

Macron vrea REFONDAREA Uniunii Europene

Soluțiile ce vor fi propuse de Macron sunt menite să dea ‘o nouă ambiție’ Uniunii Europene și să vină în întâmpinarea dorinței cetățenilor europeni de a fi protejați, a indicat Macron într-un discurs privind prioritățile sale de politică externă susținut în fața ambasadorilor francezi reuniți la Paris.

El a estimat ca ar trebui luate în calcul mai multe formate pentru statele care doresc să meargă mai departe împreună și propunerile sale vor face referire, printre altele, la consolidarea Uniunii Economice și Monetare, avansarea către convergența fiscală, gestiunea migrației și o politică de azil comună, definirea unei politici comune în sectorul apărării, mediul înconjurător și acțiunile pentru tineri.

Macron a insistat în discursul său asupra uneia dintre principalele axe de acțiune pe care le-a urmărit de când a fost ales președinte, și anume ‘o Europă care să protejeze’ cetățenii, pentru ca această idee să nu fie exploatată de partidele naționaliste.

El a menționat că lucrează împreună cu cancelarul german Angela Merkel la această nouă agendă europeană, care să cuprindă de asemenea revizuirea directivei europene privind lucrătorii detașați.

Macron a mai precizat în discurs că inițiativa sa nu are în vedere o revizuire a tratatelor europene.

AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *