Astăzi 21 Ianuarie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 16:28
Abonamente

Actualitate 12 Septembrie 2017, ora 15:27

InternaționalMAE rus, acuzat de distorsionarea declarației lui Merkel despre anexarea Crimeei

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, purtatorul de cuvant Maria Zaharova a distorsionat grav cuvintele cancelarului german Angela Merkel, care a echivalat anexarea ruseasca a Crimeei cu divizarea Germaniei, scrie paginaderusia.ro.

Propria intepretare a cuvintelor lui Merkel a fost postata de Zaharova pe pagina sa de Facebook.

„Cineva și-ar fi imaginat acum câțiva ani că cancelarul german va rezolva complicata dilema a Crimeei, referindu-se la aceasta în contextul unificării Germaniei?“ – a scris Zaharova.Purtatorul de propaganda al MAE a adugat că divizarea din voința straina a poporului a avut loc între Rusia și Crimeea, nu între Ucraina și Crimeea.

„Avem acum un argument concret suplimentar, arătând în mod clar adevărul istoric a ceea ce s-a întâmplat (anexarea Crimeei). Pentru că au fost despartite popoarele din Rusia și Crimeea, nu cel din Ucraina de cel din Crimeea, care s-a confirmat nu numai prin referendum din 2014, dar si de referendumurile, precum și încercări de referendumuri care au avut loc dupa prăbușirea URSS. Dar, pe de altă parte, aceasta nu exclude faptul că mass-media germană va scrie mâine că „hackeri ruși“, care atât de activ baga frica în germani, de această dată au spart nu serverul de campanie al candidatului principal, ci direct pe candidat” – a spus Zaharova.

Anterior, într-un interviu cu Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung, Merkel s-a opus categoric să accepte anexarea Crimeei de catre Rusia, dând ca exemplu situația care a dus la divizarea Germaniei de dupa al Doilea razboi mondial.
Merkel a spus: „Când am auzit, de exemplu, că ar trebui să acceptăm anexarea ruseasca a Crimeei, m-am gândit: ce se întâmpla cu noi dacă și în RDG (Germania de Est) s-ar fi folosit sloganuri similare?“

Sursa: Paginaderusia.roblog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 18 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Bradul sau hoțul

În fiecare an în preajma sărbătorilor apare problema bradului. Pe de o parte cei ca mine – nici un Crăciun fără brad, pe de altă parte cei cu adevărat eco – bradul poate lipsi, iar o altă parte derutată și declarată eco – brad de plastic, uitând că fabricarea acelor...

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Mărul, inelul sau cununa

De Crăciun am ajuns acasă, în Țara Făgetului, unde – cum v-am mai spus și în alți ani – există cele mai frumoase cete de colindători: dubașii.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Ianuarie 2018, de Dan Nicu

Dodon trebuie să plece

R. Moldova s-a transformat într-un stat în care e nevoie ca Parlamentul să-l suspende, din când în când, pe preşedinte, și să se poată face modificări în structura Guvernului.

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Crăciunul în tranșee

De sărbători avem mult timp liber și de multe ori îl consumăm, cu rost sau fără, în fața televizoarelor, ceea ce ne face să ne întrebăm despre cum sărbătoreau oamenii altădată.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 15 Ianuarie 2018, de Constantin Tănase

... pe sub deal, pe sub pădure...

 (Fabulă modernă cu morală eternă) ... cu alte cuvinte, pe sub deal, pe sub pădure se duc fetele la mure. Să se știe însă că treaba nu-i simplă, ci intercontextuală, alegorică, misterioasă și geopolitică, deoarece, dealul e fiul legitim al Carpaților, iar pădurea e fiica dreaptă a...

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md