CSI / Rusia

MAE rus aruncă cu venin în vecini: ”N-am uitat de partea cui a luptat armata română în al Doilea război Mondial”

Comentariul respectiv a fost postat pe site-ul MAE rus chiar de purtătorul de cuvânt al ministerului -Maria Zaharova. Motivul nemulţumirii „oficialei” îl reprezintă „modestia” evenimentelor cu ocazia Zilei Internaţionale a Comemorării Holocaustului, organizată în Bucureşti.

„Diplomată” rusă spune că aceste evenimente „au fost însoţite prin desfăşurarea unei expoziţii dedicate deportării germanilor din Transilvania în Uniunea Sovietică, în 1945, în culori pronunţat şi deschis antisovietice şi anti-ruse. Accentul principal a fost pus pe condamnarea „acţiunii” crude, inumane a forţelor de ocupaţie sovietice „împotriva germanilor nevinovaţi”.

„Cine, dacă nu actualul preşedinte al României – germanul etnic Johannis, să nu cunoască mai bine paginile din trecutul recent al ţării sale” – observă ironic Zaharova.

„Şi apropo. În zilele în care aniversăm capitularea naziştilor la Stalingrad, noi n-am uitat de partea cui a luptat armata română” – îşi încheie comentariul „oficială” Ministerului rus de Externe. 

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *