Astăzi 15 Decembrie 2017, Vineri - Ultima actualizare la ora 17:52
Abonamente

Actualitate 7 Decembrie 2017, ora 08:26

MAI a semnat un contract cu compania Motorola

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Ieri, 6 decembrie 2017 a avut loc o întrevedere a ministrului de Interne, Alexandru Jizdan împreună cu conducerea Serviciului Tehnologii Informaționale al MAI, cu vicepreședintele companiei Motorola, Michael Kaae, Ambasadorul SUA, James Pettit, reprezentanții Motorola responsabili de zona Europei și cei din România. 

În cadrul dialogului a fost semnat contractul de implementare a Proiectului „Crearea unui sistem de comunicații fiabil și eficient pentru scopuri operaționale în cadrul Poliției” care este un obiectiv important, stabilit în matricea de politici a Suportului bugetar 2 pentru Reforma Poliției.
În cadrul dialogului, ministrul Afacerilor Interne, a mulțumit Ambasadorului Statelor Unite pentru suportul oferit Ministerului de Interne și în special Poliției Naționale, menționând despre faptul că semnarea acestui contract cu compania americană, Motorola va aduce un mare beneficiu sistemului, dar mai ales oamenilor care beneficiază de serviciile poliției.

Atât E.S Ambasadorul SUA, cât și vicepreședintele Motorola au reiterat deschiderea pentru colaborare și implicare în proiectele importante ale MAI, care vor dezvolta serviciile la nivel internațional.Acest contract presupune implementarea proiectului sus menționat și extinderea rețelei Tetra existente la nivel național, dar și dotarea cu echipamente corespunzătoare, care vor dezvolta serviciul de comunicații pentru poliție, dar și pentru alte mai servicii , care vor putea beneficia ulterior de acoperirea acestui sistem, în situații de criză.

În contextul atingerii acestui obiectiv, până la semnarea acestui contract, MAI a efectuat un Studiu de fezabilitate pentru identificarea necesarului de infrastructură de comunicații, precum și a celor mai bune locații pentru amplasarea echipamentelor în standard TETRA, care vor fi oferite de Motorola în cadrul proiectului.

Proiectul va fi implementat până în anul 2020 și va costa circa 6,9 ml euro, cheltuieli acoperite de Suportul bugetar 2 pentru Reforma Poliției, oferit de Uniunea Europeană. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 15 Decembrie 2017, de Dorin Galben

Facebook-ul se transformă într-o casă de nebuni: opriți-vă!

Cea mai populară rețea de socializare, din ultimii ani, se transformă în cea mai mare dezamăgire. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Poveste de Crăciun

Cu ani în urmă, pe când predam religia într-un liceu din Timișoara, le-am dat elevilor din clasa a VI-a să facă o compunere cu titlul Poveste de Crăciun, sugerându-le fie să inventeze o poveste, fie să descrie cum au sărbătorit nașterea Domnului. Ulterior, i-am rugat să citească...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Atunci când e cum ar trebui să fie

În luna octombrie am avut plăcerea să stau câteva zile în Iași, oraș care a reușit, prin festivalul internațional de literatură și traducere, FILIT, să se înscrie în lista marilor orașe culturale – fiți atenți! – din lume.

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Decembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Războiul hibrid și lecția Ucrainei pentru R. Moldova

Modificările cele mai complexe apărute după sfârșitul războiului rece au fost efectuate în domeniul studiilor de securitate, riscurile și amenințările căpătând noi valențe, de cele mai multe ori chiar de natură non-militară.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 13 Decembrie 2017, de Constantin Tănase

Mârlănismul cu față europeană

Dacă e să ne luăm după Lazăr Șăineanu, autorul monumentalului „Dicționar universal al limbii române”, mârlan ar însemna numai „om prost crescut, grosolan, bădăran”.

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Silvia Radu și stâna Primăriei

Societatea civilă de la noi (existentă în mare parte doar pe bloguri și rețele de socializare) este foarte supărată pe primarul interimar Silvia Radu. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md