Actualitate

Maia Sandu critică acţiunile poliţiei

O declaraţie în acest sens a scris pe o reţea de socializare Maia Sandu, preşedinta proiectului politic PAS. Politiciana a criticat astfel faptul că poliţia a reţinut joi, 5 mai, câţiva participanţi la protestul din 24 aprilie.

„După ce au încălcat dreptul la libera circulaţie, acum regimul merge pe intimidarea directă a celor care nu sunt de acord cu ei. Cerem eliberarea persoanelor reţinute şi transprarenţă în administrarea acestui caz. De asemenea, sesizăm ambasadele şi misiunile diplomatice că din abuz în abuz vom ajunge în dictatură, or istoria ne arată că reformele în dictatură nu aduc stabilitatea aşteptată”, a scris Maia Sandu.

Patru protestatari, la domiciliile cărora oamenii legii au efectuat joi, 5 mai, percheziţii, au fost reţinuţi pentru 72 de ore. Persoanele au fost documentate şi reţinute în cadrul cauzei penale privind dezordinile în masă de la acţiunile de protest din 24 aprilie. În cadrul acestei cauze penale au fost audiaţi circa 50 de martori, iar suspecţii au fost identificaţi în baza declaraţiilor acestora, a secvenţelor video şi imaginilor pe care le-au difuzat instituţiile mass-media, dar şi cele parvenite de la martori.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *