Politică

Maia Sandu dezamăgită: ”Mă simt prost că fac parte din această guvernare”

Potrivit Maiei Sandu, statul Republica Moldova nu a reuşit până în prezent să-şi construiască instituţii funcţionale. „Ne-am pomenit într-un cerc vicios. Pe de o parte, trebuie să construim aceste instituţii, pe de altă parte, fenomenul corupţiei ne împiedică. Chiar şi Banca Naţională, care pe parcursul a mai multor ani părea să fi fost o instituţie de succes, în cele din urmă nu a fost capabilă să prevină un furt de proporţii din sistem. CNA este o instituţie lipsită de credibilitate, care face investigaţii doar pe o culoare politică. Şirul poate fi continuat”, a spus ministrul educaţiei.

Maia Sandu a preciza că a acceptat încă un mandat de ministru pentru a putea să continue reformele începute. „Pe de o parte, sistemul educaţional din ţara noastră trebuie reformat. Istoria diplomelor premierului Gaburici scot la iveală toate problemele din sistemul de învăţământ. Pe de altă parte, regret că fac parte dintr-un Guvern care a fost votat de comunişti”, a adăugat Sandu.

Ministrul Educaţiei şi-a reiterat poziţia privind publicarea raportului companiei Kroll. „Am semnat o declaraţie de nedivulgare, deoarece astfel nu am fi avut acces la acest raport. Dar voi face tot ce-mi stă în puteri ca acest raport să fie făcut public. Cetăţenii au dreptul să ştie cine şi cum le-a furat banii. Cu aceşti bani s-ar fi putut majora salariile, inclusiv ale profesorilor, pentru a asigura o educaţie de calitate”, a declarat Sandu.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *