Politică

Maia Sandu infirmă unele informaţii apărute în presă

„În ultimele zile au apărut mai multe neadevăruri în presă: este un fals că aş fi promis cuiva să aduc migranţi sirieni în Moldova, este un fals că m-aş fi întâlnit ieri cu Plahotniuc, nu am vorbit niciodată cu el, este un fals că aş fi interzis icoanele în şcoli”, a spus candidata la prezidenţiale, adăugând că după retragerea lui Marian Lupu din cursă nu a declarat că refuză sprijinul electoratului democrat, ci sprijinul lui Vlad Plahotniuc.

Maia Sandu a subliniat că peste trei zile cetăţenii pot alege fie un preşedinte care îşi doreşte puterea pentru ca să-şi consolideze confortul, să-şi asigure averea, fie poate alege un preşedinte care nu are altceva de pierdut decât şansa de a contribui la bunăstarea poporului. „Eu voi începe a face ordine de sus, iar împreună vom face ordine în toată ţara. Indiferent de opţiunile politice, de limba pe care o vorbiţi, dacă priviţi spre Est sau spre Vest, voi face tot posibilul ca să vă simţiţi în siguranţă acasă pentru că fiecare cetăţean contează. Moldova are nevoie de unitate. Politicienii corupţi au încercat să ne dezbine folosind lucruri importante – limba, cultura, istoria, religia. Le-a fost mai uşor să ne fure ştiind că suntem dezbinaţi”, a spus candidata.

Maia Sandu îndeamnă cetăţenii să meargă la urne şi să voteze nu de frică, ci cu speranţă. În mesajul său pentru concetăţenii din afara ţării, Maia Sandu i-a rugat să iasă la vot pentru că ei pot face diferenţa.

Maia Sandu este candidata înaintată de Partidul Acţiune şi Solidaritate, Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidul Liberal Democrat. În susţinerea acesteia s-a pronunţat şi Partidul Verde Ecologist, Partidul Liberal Reformator. Iar miercuri, 26 octombrie, democratul Marian Lupu s-a retras din cursă, menţionând că Maia Sandu are mai multe şanse să-l învingă pe candidatul socialist Igor Dodon şi că prioritatea PDM nu este de a obţine o victorie de moment, ci ca ţara să aibă un preşedinte proeuropean.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *