Actualitate

Maia Sandu şi susţinătorii săi îndeamnă alegătorii să se mobilizeze

Maia Sandu le-a spus oamenilor că de ei depinde ce fel de preşedinte va avea Republica Moldova, iar susţinătorilor săi le sugerează să comunice cu prietenii, cu rudele şi cunoscuţii ca şi aceştia să înţeleagă care este miza acestor alegeri. „Nu v-am minţit şi nu o voi face nici mai departe. În calitate de preşedinte promit să fac ordine în această clasă politică. A rămas un singur pas – să ieşim la vot, deoarece dacă nu o vom face noi, atunci o vor face oponenţii noştri”, a spus candidata.

În aceeaşi conferinţă de presă, întrebată despre apelul contracandidatului său socialist, Igor Dodon, de a semna un angajament public că pe viitor nu va avea nicio coaliţie cu prim-vicepreşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, Maia Sandu a spus că nu va semna „nicio înţelegere nici cu Dodon, nici cu stăpânul acestuia – Plahotniuc”.

Andrei Năstase, liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, care s-a retras din cursă în favoarea Maiei Sandu, a spus că toţi cei care îl susţin pe el trebui să iasă la alegeri şi să-şi dea votul pentru Maia Sandu. „Trebui să fim uniţi ca să dăm o lovitură şi acestei guvernări, şi opoziţiei false”, a spus liderul PPPDA.

Vadim Brînzan, fost pretendent la prezidenţiale, care şi-a anunţat susţinerea în favoarea Maiei Sandu, a remarcat că fiecare are ambiţiile sale personale şi politice, dar acum e momentul când toţi trebuie să se unească în jurul unui singur candidat. „Maia Sandu poate produce prima fisură în zidul corupţiei”, a specificat Vadim Brînzan.

Oazu Nantoi, consilier municipal şi vicepreşedintele Partidului Popular European din Moldova, la fel şi-a declarat susţinerea în favoarea Maiei Sandu, spunând că acţiunile de protest desfăşurate anterior trebuie să aibă acum o finalitate prin alegerea candidatei comune a forţelor de centru-dreapta la şefia statului. „Maia Sandu nu este răul cel mai mic, ci singurul candidat în care poţi avea încredere”, a spus politicianul.

Actorul Anatol Durbală a declarat că nu este membrul vreunui partid, însă are o poziţie civică şi consideră că un om de valoare, în timpurile de restrişte, înseamnă mult. Acesta menţionează că înţelege deznădejdea oamenilor, faptul că s-au săturat să tot voteze, le împărtăşeşte poziţiile, dar totuşi îi îndeamnă să meargă la vot căci e o şansă de a face schimbarea democratic, fără războaie.

Timpul.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *