Internațional

Malaezia este “aproape sigură” că fragmentele găsite în Insulele Reunion sunt de la un Boeing 777, acelaşi tip de aeronava că în zborul MH370

Va dura circa două zile să verificăm dacă piesă descoperită aparţine acelei aeronave, a precizat oficialul.

Malaezia a anunţat miercuri că a trimis "o echipa" în Reunion pentru a verifică dacă un misterios fragment de avion găsit în largul insulei franceze este de la zborul MH370 Malaysia Airlines.

Agenţia franceză pentru investigarea catastrofelor aeriene, BEA, a anunţat că examinează rămăşiţele în colaborare cu autorităţile malaeziene şi australiene, dar a spus că este prea devreme pentru a trage concluzii.

Experţii în aviaţie care au văzut imaginile ce circulă pe internet au spus că probabil este o piesă mobilă cunoscută sub numele de flaps, situată pe aripa, aproape de fuselaj.

Greg Feith, un consultant în siguranţă aeronautică, a declarat Reuters că sursele sale din cadrul companiei Boeing i-au spus că piesă aparţine unui 777.

“Dar nu s-a pierdut niciun 777 în acea parte a lumii”, a adăugat Feith.

Totuşi, oceanografii au spus că marii curenţi rotativi din sudul Oceanului Indian ar fi putut mută resturile mii de kilometri.

Dispariţia anul trecut a Boeing-ului 777 al companiei Malaysia Airlines este una dintre cele mai mari enigme din istoria aviaţiei civile.
Aparatul, plecat de la Kuala Lumpur spre Beijing cu 239 de persoane la bord, a dispărut la o ora după decolare pe 8 martie 2014.

Nicio urmă a aparatului nu a fost găsită, în ciuda unor cercetări intense conduse de Australia în sudul Oceanului Indian.

sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *