Social

Mansarda distrusă acum un an, nereparată. Oamenii încă nu s-au mutat în casele lor

Locatarii celor 28 de apartamente spun că lucrările de construcţie decurg anevoios. Autorităţile promit însă că, până la sfârşitul verii, oamenii se vor putea muta.

Printre cei care, acum un an, au rămas fără acoperiş deasupra capului este şi Elena Lungu. Femeia îşi aminteşte cu lacrimi în ochi despre cele întâmplate.

"Când am coborât, am văzut că am pierdut tot ce am agonisit o viaţă. Nu vă pot reda emoţiile pe care le aveam când stăteam desculţă pe iarbă şi copiii plângeau. Într-o clipă am pierdut totul", a spus femeia.

"Aici era dormitorul nostru, dormitorul copilului. Acolo era bucătăria, a rămas doar faianţa. Mereu mă chinuiam să o spăl, pentru că era albă", a spus locatara Glina Mironova.

Oamenii mai spun că de un an sunt nevoiţi să stea la rude sau să ia în chirie o locuinţă. Reprezentanţii Primăriei Capitalei le promit locatarilor că mansarda va fi dată în folosinţă până la sfârşitul verii.

"Au fost probleme la buget, bugetul a fost ptimit o luna in urma, trebuia sa facem ca sa nu avem probleme cu achizitiile. Acuma s-a plătit tot şi datoriile şi avansul si agentul nu are decat sa se apuce de lucru", a declarat şeful Direcţiei Locativ-Comunale Primăria Chişinău, Petru Gontea.

Pentru finalizarea lucrărilor, autorităţile au alocat peste şapte milioane de lei. Oficialii mai spun că firma care a construit mansarda nu se implică în proces. Compania se află într-un proces de judecată cu locatarii blocului de pe strada Independenţei.

Sursa: Publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *