Ultima oră

Măsuri de securitate sporită pentru ziua de 16 septembrie

"Practica demonstrează necestitatea asigurării ordinii publice la astfel de evenimente. Numărul politiştilor ce vor fi antrenaţi în măsurile de securitate va fi în funcţie de numărul participanţilor. În cazul în care vor fi persoane care vor îndemna la acţiuni violente, poliţia va acţiona în conformitate cu legislaţia în vigoare", a menţionat Marin Maxian.

MAI solicită tuturor participanţilor la evenimente să aibă un comportament calm şi să nu destabilizeze ordinea publică, să nu cheme la agresiune, război sau ură interetnică, iar cetăţenii sunt îndemnaţi să ocolească zonele în care vor avea loc acţiunile.

Platforma Civică "Acţiunea 2012" au anunţat că, duminică, la Marşul Unirii sunt aşteptaţi peste 10 mii de oameni, care vor defila pe străzile capitalei. Manifestaţia va începe din scuarul Academiei de Ştiinţe a Moldovei, ora 14.00, apoi pe bd. Ştefan cel Mare, str. Ismail, str. A. Mateevici, A. Crihan, destinaţia finală fiind Teatrul de Vară din parcul "Valea Morilor". Partidul "Patrioţii Moldovei" şi-a anulat oficial manifestaţia programată pentru duminică după ce, în loc de Piaţa Marii Adunări Naţionale, organizatorilor li s-a oferit ca spaţiu de manifestare Palatul Sindicatelor din sectorul Râşcani. Totodată, serviciul de presă al Partidului Socialiştilor a declarat că formaţiunea nu are programată vreo acţiune publică pentru ziua de 16 septembrie.

via Info-prim.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *