Ultima oră

McCain, după întrevederea cu Candu: SUA vor continua să acorde sprijin substanţial R.Moldova

”Noi cooperăm cu guvernul Republicii Moldova sub diferite aspecte şi vom continua în special în domeniul economic, combaterea corupţiei”, a declarat McCain.

El a mai adăugat că SUA vor sprijini şi integritatea teritorială a Republicii Moldova şi a statelor din regiune şi a criticat poziţia Federaţiei Ruse în această privinţă. "Desigur, avem temeri ce se referă la cele menţionate de Putin, în special integritatea teritorială a ţărilor din regiune. Noi, în Congresul SUA, republicanii şi democraţii, vom lucra împreună pentru a sanţiona Federaţia Rusă pentru acţiunile întreprinse la adresa ţărilor din regiune. Şi am convingerea că acele sancţiuni vor fi susţinute în Congresul SUA şi vor fi adoptate foarte curând”, a declarat McCain.

Andrian Candu a declarat că a discutat cu grupul de senatori amerciani în frunte cu McCain evoluţia situaţiei din regiune şi sprijinul pe care îl poate acorda şi în continua ţării noastre.”A fost un schimb de opinii a tot ce se întâmplă în regiune. Sunt situaţii care se dezvoltă din oră în oră. Am făcut şi un schimb de opinii faţă de angajamentele asumate de noi ce înseamnă de apropierea de UE, semnarea acordului de asociere şi perspectiva europeană care a fost reconfirmată de Parlamentul European”, a declarat Candu.

Vicepreşedintele legislativului a amintit că SUA au acordat până acum Republicii Moldova, prin diferite programe, peste 1 miliard de dolari. „Apreciem suportul şi contribuţia SUA pe parcursul a celor 22 de ani ani cooperare”, a declarat Andrian Candu.

Amintim că aceasta este a doua vizită a senatorul american John McCain în Republica Moldova.
 
Sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *