Eveniment

McDonald’s, în colimatorul autorităţilor sanitare ruseşti

"Infracţiuni care pun la îndoială calitatea şi securitatea produselor alimentare ale lanţului McDonald’s au fost scoase la iveală", a declarat directoarea Agenţiei pentru protecţia consumatorilor Rospotrebnadzor Anna Popova pentru Interfax.

"Aceste produse nu respectă normele nici în termeni de securitate şi nici în termeni de valoare energetică", a adăugat ea, precizând că o procedură a fost lansată în justiţie în vederea cererii interzicerii producţiei şi vânzării produselor vizate.

McDonald’s a anunţat, într-un comunicat, că nu a primit nicio notificare din partea Agenţiei sanitare şi că "nu divulgă informaţii despre procedura" juridică în curs.

Rospotrebnadzor a declarat pentru agenţii de presă ruseşti că au fost constatate infracţiuni în timpul unor controale efectuate în restaurante din regiunea Novgorod (nord), în care ar fi fost descoperite bacterii într-o salată şi sandviciuri. Valoarea energetică reală a anumitor burgeri (Royal Burger, Cheeseburger, Filet o’Fish, Chicken Burger) nu corespundea celei indicate în documentele furnizate de către gigant.

Serviciile sanitare ruseşti sunt acuzate adesea că iau decizii dictate de către politica externă a Moscovei.

McDonald’s este prezent în Rusia din ianuarie 1990, anul în care a încetat să mai existe fosta Uniune Sovietică. Primul restaurant deschis în ţară, în centrul Moscovei, este în prezent unul dintre cele mai frecventate din lume.

Grupul, care şi-a închis restaurantele în Crimeea după anexarea peninsulei ucrainene de către Rusia, afirmă, de atunci, că vrea să continue să se dezvolte în Rusia, o ţară în care deschide numeroase restaurante.

Sursa: Mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *