Ultima oră

Meciurile României cu echipele Ungariei şi Greciei, din preliminariile UEFA Euro 2016, la TVR

Pe 4 şi pe 7 septembrie, elevii lui Anghel Iordănescu vor întâlni reprezentativele Ungariei, respectiv Greciei, în preliminariile UEFA Eeuro 2016. Naţionala poate rezolva în patru zile o calificare pe care România o aşteaptă de opt ani, iar la Budapesta şi pe Arena Naţională se joacă meciurile care pot fi decisive pentru obţinerea "biletelor" pentru Franţa, conform TVR.

"Tricolorii" n-au mai pierdut niciun meci cu Ungaria din mai 1981, când au reuşit un 0-1 în deplasare. De atunci, au mai obţinut două egaluri şi o victorie la Budapesta, în meciurile care au contat pentru preliminariile CE 2000, CM 2002 şi CM 2016: 1-1 în octombrie 1988 (gol Viorel Moldovan), 2-0 în iunie 2001 (dublă Marius Niculae), respectiv 2-2 în martie 2013 (Mutu şi Chipciu).

Meciul disputat vineri seară pe Groupama Arena (stadionul echipei Ferencvaros) va fi transmis în direct la TVR 1 şi TVR HD, de la ora 21.45, şi va fi precedat de un "Studio fotbal", care debutează la 20.45, moderat de Cristian Mândru. Pentru telespectatorii români, partida Ungaria – România va fi comentată de Emil Hossu Longin şi Marian Olaianos.

Pentru cei care doresc să cunoască mai bine istoria fotbalistică dintre Ungaria şi Romania, TVR 1 a pregătit un program special, difuzat în aceeaşi zi, de la 18.45.

În eventualitatea unui succes cu Ungaria, luni seară, pe 7 septembrie, la Bucureşti, Naţionala poate obţine, matematic, calificarea, cu o victorie în faţa Greciei. Cei care vor urmări luni, 7 septembrie, de la ora 21.45, partida România – Grecia la TVR 1, TVR HD sau pe TVR+ vor beneficia de comentariul aceloraşi Emil Hossu Longin şi Marian Olaianos. Şi acest meci va fi precedat şi urmat de "Studio fotbal", găzduit de Tudor Furdui.

După ambele partide, de la 00.30, Bogdan Tomulică şi Dragoş Bocanaciu vor analiza rezumatele preliminariilor UEFA EURO 2016.

Telespectatorii TVR urmăresc în exclusivitate toate cele zece meciuri ale României de calificare la UEFA Euro 2016. După încheierea partidelor cu Ungaria şi Grecia, "tricolorii" vor mai întâlni reprezentativa Finlandei (acasă, pe 8 octombrie) şi a Insulelor Feroe (în deplasare, pe 11 octombrie). Toate meciurile sunt precedate şi urmate de studiouri de dezbateri.

Din 1960, de la preliminariile primului turneu european de fotbal, TVR a transmis, o dată la patru ani, meciurile României în calificările pentru Campionatul European. De atunci s-au disputat 14 ediţii, Euro 2016 fiind ediţia cu numărul 15. Toate meciurile României de calificare la UEFA Euro 2016 sunt în direct şi exclusiv la TVR.
 
Sursa: Mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *