Internațional

Medic italian contaminat cu EBOLA, spitalizat la Roma

Medicul, care lucra pentru organizaţia neguvernamentală Emergency, nu are deocamdată febră sau alte simptome grave. El urmează să fie repatriat cu un zbor special în noaptea de luni spre marţi.

"Am fost informaţi ieri (duminică-n.r.) de organizaţia Emergency că un medic italian a fost testat pozitiv pentru virusul Ebola, în Sierra Leone. Unităţile de criză ale Ministerului Afacerilor Externe şi Ministerului Apărării au fost activate pentru a transfera pacientul la institutul naţional pentru boli infecţioase Lazzaro Spallanzani" din Roma, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

"Putem asigura familia că medicul se simte bine, nu a avut febră sau alte simptome în timpul nopţii, în această dimineaţă a luat micul dejun", a precizat ministrul Sănătăţii, Beatrice Lorenzin.

Acest medic, a cărui identitate nu a fost dezvăluită pentru a respecta viaţa privată a sa şi a familiei sale, este primul italian contaminat cu virusul Ebola.

Potrivit unui comunicat al organizaţiei Emergency, el lucra la un centru pentru bolnavi de Ebola din Lakka, în Sierre Leone. El a "prezentat simptomele Ebola", dar starea sa de sănătate este bună.

Întreg personalul Emergency urmează un stagiu de pregătire şi un protocol de protecţie specifice pentru Ebola, dar "nici o intervenţie sanitară într-o epidemie atât de gravă nu poate fi considerată complet fără riscuri", a precizat ONG-ul italian.

Actuala epidemie de Ebola – cea mai gravă de la identificarea febrei hemoragice în 1976 în Africa Centrală – care a izbucnit în urmă cu aproape un an în sudul Guineei, a provocat moartea a cel puţin 5.459 de persoane, din totalul de 15.351 de cazuri înregistrate, potrivit bilanţului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

sursa: romanialibera.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *