Afaceri

Mediul de afaceri s-a arătat interesat de construcţia apeductului din satul Bardar, raionul Ialoveni

Directorul ADR Centru, Viorel Jardan, a menţionat „implicarea activă şi interesul sporit pentru acest program regional”, de la care aşteaptă şi rezultate pe potrivă.

Lucrările care au constituit obiectul licitației sînt prevăzute în proiectul regional „Apeduct magistral pentru localitatea Bardar – Acces la apă potabilă sănătoasă, îmbunătățire a sănătății publice și administrare durabilă a sistemului de aprovizionare cu apă". Acesta a fost lansat la începutul lunii martie curent de către ADR Centru în parteneriat cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Senec-Pezinok (Slovacia).

Prin realizarea acestei inițiative, autoritățile locale din raionul Ialoveni își propun să aducă apă potabilă de calitate în casele oamenilor din satul Bardar. Segmentul prevăzut în proiect va uni magistrala centrală cu localitatea Bardar, iar branşarea va fi efectuată de la conducta ce aparţine întreprinderii „Apă-Canal Chişinău".

Proiectul de la Ialoveni a fost înaintat pentru finanțare din Fondul Național de Dezvoltare Regională, iar pentru cofinanțare – la Programul SlovacAid (Asistența Oficială de Dezvoltare a Guvernului Slovaciei). Astfel, prin Programul SlovacAid va fi finanțată construcția unei porțiuni de apeduct magistral din satul Bardar. Suma grantului constituie 100 mii de euro, iar contribuția ADR Senec-Pezinok este de 20 mii de euro. Potrivit ADR Centru, proiectul va fi implementat în perioada martie 2017 – mai 2018. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *