CSI / Rusia

Merkel îi cheamă la Berlin pe Putin, Poroşenko şi Hollande pentru a discuta despre conflictul din Ucraina

Invitaţia a fost adresată la 2 martie, în timpul unei teleconferinţe între cei patru lideri.

Purtătorul de cuvânt al guvernului de la Berlin, Steffen Seibert, a declarat că discuţiile au vizat punerea în aplicare a măsurilor cuprinse în acordurile de la Minsk din 12 februarie şi progresele realizate în procesul de reglementare paşnică a conflictului din estul Ucrainei.

Cei patru lideri au constatat unele ‘progrese’ în soluţionarea crizei ucrainene, dar au subliniat că situaţia trebuie încă ‘ameliorată’.

Teleconferinţa dintre liderii de la Berlin, Paris, Moscova şi Kiev a intervenit pe fondul unei intense mobilizări diplomatice internaţionale pentru reglementarea conflictului ucrainean, în special la Geneva – cu ocazia unei reuniuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului -, la Bruxelles – unde au avut loc discuţii pe subiectul livrării de gaze ruseşti -, precum şi în Franţa şi Germania, ţări care au mediat semnarea acordurilor de la Minsk.

Pe teren, în estul Ucrainei, în ultimele zile a fost observată o relativă acalmie, ceea ce dă speranţa unei detensionări a situaţiei din estul separatist ucrainean, unde confruntările dintre armata Kievului şi forţele rebele au făcut până în prezent peste 6.000 de morţi, potrivit ultimelor date ale ONU.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *