Externe

Merkel susţine în continuare soluţia coexistenţei a două state, israelian şi palestinian

„Cred că trebuie să continuăm pe calea soluţiei cu două state. Nu văd nicio altă posibilitate pentru procesul de pace", a declarat Angela Merkel în cadrul unui mesaj video postat sâmbătă.

Cancelarul german urmează să întreprindă o vizită în Egipt, pe data de 2 martie, unde va discuta această chestiune cu preşedintele Abdel-Fattah el-Sissi.

Întrebat recent dacă preferă soluţia coexistenţei a două state, israelian şi palestinian, sau dacă are în vedere alte opţiuni, preşedintele american Donald Trump a răspuns: „Sunt mulţumit cu cea care le place lor cel mai mult. (…) Analizez soluţia a două state, a unui stat, aş vrea-o pe cea pe care o doresc părţile …, eu pot trăi cu oricare dintre ele".

Autoritatea Palestiniană vrea crearea unui stat palestinian în Cisiordania şi Fâşia Gaza, cu capitala la Ierusalimul de Est. Una dintre probleme este că Israelul deţine controlul asupra întregului oraş Ierusalim pe care îl consideră capitală indivizibilă; în plus, în Cisiordania există numeroase colonii evreieşti la care Israelul nu pare să vrea să renunţe.

Mediafax

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *