Astăzi 24 Octombrie 2017, Marţi - Ultima actualizare la 23 Octombrie 2017
Abonamente

Actualitate 26 Septembrie 2017, ora 15:47

PROGNOZA / Cod galben de ÎNGHEȚURI începând cu 28 septembrie. Cum va fi vremea în Chișinău în următoarele 10 zile (INFOGRAFIC)

Marime Font

Meteorologii prognozează pentru această săptămână temperaturi în descreștere atât în timpul zilei, cât și al nopții. De asemenea, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de înghețuri pentru cea mai mare parte a țării. 

Pe parcursul acestei săptămâni vom avea vreme preponderent fără precipitații, temperaturile vor fi specifice acestei perioade a anului. Marți și miercuri, pe 26 și 27 septembrie, maximele vor oscila între +21 și și +24 de grade, începând cu joi temperaturile vor scădea, potrivit meteorologul Natalia Ungureanu.

„Începând cu 28 septembrie temperaturile sunt în tendință de descreștere până pe 2 octombrie vor oscila între 12 și 17 grade. Temperaturile nocturne la fel sunt într-o tendință de descreștere, până la sfârșitul acestei săptămâni vor oscila între +2 și +7 grade.”Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de înghețuri de pe 28 septembrie până pe 2 octombrie.

„Pe 28 septembrie se prevăd, în orele dimineții, preponderent, în raioanele de nord, înghețuri la suprafața solului cu intensitatea de -1 și -2 grade Celsius, cu răspândire pe o mare parte a teritoriului, de pe 29 septembrie până pe 2 octombrie , cu intensificare de la -1 până la -3 grade Celsius.”
Potrivit site-urilor internaționale de meteorologie, la începutul lunii octombrie, în Republica Moldova, se vor înregistra temperaturi medii de +15 grade Celsius și vor crește până la +20 de grade la mijlocul lui octombrie. Iar la sfârșitul lui octombrie temperaturile în timpul zilei vor coborî până la +8 grade Celsius și vor veni ploile.

În această dimineață, mai multe curse aeriene au fost reținute din cauza ceții dense. De asemenea, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile au fost întârzieri și la aterizarea unor curse pe aeroportul din Chișinău.blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 23 Octombrie 2017, ora: 18:02

Câți bani a pierdut Starnet din cauza incendiului izbucnit duminică?

Câți bani a pierdut Starnet din cauza incendiului izbucnit duminică? Din editia print

Reprezentanții companiei Starnet au pierdut circa 7 milioane de lei în urma incendiului izbucnit în data de 22 octombrie la unul din cele două noduri principale de distribuție a internetului pentru clienții din toată Republica Moldova. Totodată, aceștia anunță că facturile...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Octombrie 2017, ora: 16:55

Ce a făcut Prinţul Charles la o oră după ce s-a născut Prinţul Harry

Ce a făcut Prinţul Charles la o oră după ce s-a născut Prinţul Harry

Acum, îşi iubeşte băieţii în egală măsură şi se bucură atunci când are ocazia să stea în prezenţa lor. Totuşi, situaţia nu a fost aşa încă de la naşterea lor. Într-un documentar prezentat de ”National Geographic”, Prinţesa Diana a...

( ) Citeşte tot articolul