Social

Meteorologii au prelungit Codul galben de caniculă

Astfel, în perioada 10-11 august, în raioanele de centru și sud, temperatura maximă a aerului după orele amiezii va atinge valori de +33° Celsius și mai mult.

De asemenea, alerta de pericol excepțional de incendiu al fîșiilor forestiere și al culturilor agricole este valabilă pînă pe 12 august, iar Codul galben de secetă hidrologică a fost prelungit pînă la data de 16 august.

În aceste condiții meteo, medicii recomandă evitarea expunerii prelungite la soare între orele 11.00 şi 18.00, purtarea pălăriilor de soare, a hainelor lejere de culori deschise, confecționate din țesături naturale, consumul zilnic a 1,5-2 litri de lichide, evitarea excesului de cafea şi reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice.

Totodată, pompierii îndeamnă oamenii să evite utilizarea focului în preajma lanurilor cu cereale, în apropierea spațiilor forestiere, precum şi aprinderea vegetației uscate și a resturilor menajere. Din cauza temperaturilor ridicate din săptămîna trecută, 40 ha de pădure tînără din apropierea localității Băcioi au fost arse, iar aproximativ 200 ha de vegetație și 60 ha de miriște au fost stinse de pompieri.

Conform datelor SHS, acesta este al 12-lea Cod galben de caniculă emis în perioada estivală a anului curent, penultimul fiind pe 5 august.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *