Timpul Liber

Mic dejun de duminică

De ce mic dejun de duminică? În primul rând pentru că în zilele de odihnă avem mai mult timp pentru a pregăti ceva special. Astăzi vă propunem o rețetă de mic dejun cu avocado și câteva ingrediente care cu siguranță le găsiți în bucătărie. 

Ingrediente:
un avocado
zeamă de lămâie
1 cățel usturoi
sare și piper
fulgi de ardei iute
ulei de măsline extravirgin
ouă (câte doriti)

Mod de preparare:

Avocado se taie în jumatate. Se scoate sâmburele, apoi cu o lingurița se scobește miezul. Se pune într-un castron, se stropește cu zeama de lămâie, apoi se păseaza cu furculița. Se adaugă ulei de măsline și se amestecă ușor până la omogenizare. Se pune și cățelul de usturoi pisat, se sărează și piperează după gust și se presară câțiva fulgi de ardei iute.

Se pune apa la fiert într-o cratita. Când începe să fiarbă se pune puțină sare și o lingură de otet. Ouăle se sparg, pe rând, într-un bol și se pun în apa fierbinte. Înainte de a da drumul oului în apă amestecăm circular cu o lingură formând un vârtej. Lăsăm ouale 4-5 minute, până albusul se coagulează și în functie de cât de moale dorim gălbenușul, după care le scoatem cu o spumieră pe un prosop absorbant, să se scurgă excesul de apă.

Servim pasta de avocado cu felii de pâine prajită și oua posate.

Pofta bună!

Sursa: dulciurifeldefel.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *