Ultima oră

Microbuzele au ACCES INTERZIS prin centrul capitalei din 1 noiembrie. VEZI cum vor circula acestea

În schimbul sutelor de microbuze care își vor schimba itinerarul, primarul a anunțat că au fost deja puse pe rute 20 de autobuze și 50 de troleibuze, numărul acestora urmând a fi suplimentat.

De asemenea, șoferii de microbuze vor trebui să respecte un regulament strict de circulație, adoptat de primărie. Regulamentul prevede transportarea a cel mult zece călători în picioare pentru unitățile de transport cu bază medie și cel mult șapte călători în picioare pentru unitățile de transport cu bază mică.

Chirtoacă a admis că modificările vor prevedea, în unele cazuri, majorarea cheltuielilor pentru călători care, pentru a reuși să ajungă dintr-un anumit punct în altul al capitalei, vor trebui să schimbe două transporturi. „Admit că pot fi situații când poate fi mai scump, dar atâta timp cât microbuzele nu pot asigura securitatea călătorilor, rolul acestora trebuie să fie secundar”, a declarat edilul.

Pe strada București vor rămâne două rute de microbuze a anunțat Dorin Chirtoacă. Microbuze vor circula și pe străzile A. Mateevici, M. Kogălniceanu, A. Sciusev, dar și pe str. Albișoara, pentru a asigura legătura dintre sectoarele Buiucani și Botanica.

În zona Pieței Centrale, microbuzele vor fi redirecționate pe străzi adiacente pentru a fluidiza traficul rutier.

Menționăm că aceasta este a treia tentativă a primarului capitalei de a schimba sistemul de transport public din Chișinău, prin reducerea esențială a rolului microbuzelor.

sursa: ziarulnational.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *