Actualitate

Migranţii se pot implica în dezvoltarea localităţilor de baştină

Concursul de selectare este deschis până la data de 22 mai și poate fi accesat online. Un criteriu de selectare este numărul populației de cel puțin 3,5 mii locuitori, precum și o pondere mare a populației plecate din localitate, se menționează într-un comunicat al PNUD Moldova.

Autorităţile publice din localităţile selectate, în parteneriat cu viitoarele Asociaţii de băştinaşi, vor beneficia de asistență sub formă de granturi nerambursabile pentru soluționarea unor probleme prioritare în localitate, identificate în comun cu băștinașii plecați. Acestea vor fi susținute în desfășurarea unor campanii de colectare de fonduri on-line (crowdfunding) pentru cofinanțarea proiectelor prioritizate inclusiv de către membrii diasporei.

În 2016, au fost create 25 Asociaţii de băştinaşi menite să asigure un mediu favorabil implicării unui număr cât mai mare de migranţi în dezvoltarea localităţilor de origine. Cea mai mare realizare rămâne a fi colectarea a peste 2,5 milioane lei pentru 23 proiecte de infrastructură locală, de care vor beneficia circa 40 mii locuitori ai acestor comunități.

Proiectul „Migrație și Dezvoltare Locală” este implementat începând cu luna august 2015 de PNUD Moldova, cu susţinerea financiară a Guvernului Elveţiei.

Sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *