Astăzi 15 Decembrie 2017, Vineri - Ultima actualizare la ora 17:52
Abonamente

Actualitate 5 Decembrie 2017, ora 08:45

Miliardar rus, suspectat că a cărat cu valiza sute de milioane euro în Franţa

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Suleiman Kerimov, senatorul şi omul de afaceri rus arestat în sudul Franţei, este suspectat că a introdus ilegal în Franţa între 500 şi 750 de milioane de euro, transmite mold-street.com

"În cazul Kerimov, se ia act de faptul că valize cu până la 20 de milioane de euro pe caz, au circulat în districtul Alpes-Maritimes în timpul achizițiilor de vile la prețuri de dumping pe Cap d'Antibes“, a declarat procurorul Jean-Michel Pretre din Nisa, citat de nicematin.com

Tmp de câteva luni, procurorul din Nisa Jean-Michel Priest și echipa sa lucrează la investigarea achiziționării a patru vile pe Cap d'Antibes de Suleiman Kerimov.Potrivit publicaţiei 20minutes.fr, procurorul a precizat că nu erau narcotice, ci bani. În 2014, a fost inițiată o investigație care sa încheiat prin deschiderea unei anchete judiciare de către procuratură. Astăzi, o duzină de oameni sunt inculpați, inclusiv miliardarul rus Suleiman Kerimov.

"Vilele, nu erau scopul principal. Scopul operațiunii este spălarea banilor ilegali", precizează procurorul Jean-Michel Pretre din Nisa.

Cu obținerea de numeroase documente, instanțele din Franţa au fost în măsură să demonstreze că au existat intrări clandestine de bani în Franța „niveluri considerabile utilizate pentru a finanța achiziția de proprietăți pentru sume oficiale sunt ridicol de mici comparativ cu realitatea volumului tranzacțiilor ", subliniază Jean-Michel Prêtre.

Una dintre vile, de exemplu, a fost achiziționată oficial pentru 37 de milioane de euro, în timp ce ea a fost oferită spre vânzare contra sumei de 150 de milioane de euro de către foștii proprietari. Zeci de milioane de euro în numerar și comisioane, până la cinci milioane de euro, au fost adăugate la prețul mărfurilor, scrie mold-street.com

Senatorul miliardar și senatorul rus a fost acuzat de fraudă şi spălare a circa 500-750 de milioane de euro.

Parlamentarul rus a fost arestat la finele lunii noiembrie 2017 preventiv de poliţia franceză în cadrul unei investigaţii privind spălare de bani şi fraudă fiscală au intrat în Franța.

Potrivit celor mai recente estimări realizate de revista Forbes, Suleiman Kerimov are active de peste şapte militare de dolari. Familia lui Suleiman Kerimov deţine compania Polyus, care efectuează tranzacţii cu aur.

În acelaşi timp Moscova a informat autorităţile din Franţa că parlamentarul rus arestat are imunitate diplomatică

Konstantin Kosachev, şeful Comisiei pentru Afaceri Internaţionale din Consiliul Federaţiei ruse, a declarat că se iau "toate măsurile necesare" pentru a se obţine eliberarea lui Kerimov.

Ministerul de Externe al Franţei a transmis că imunitatea diplomatică de care beneficiază Kerimov se aplică doar în cazul puterilor sale oficiale, transmite mold-street.com

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 15 Decembrie 2017, de Dorin Galben

Facebook-ul se transformă într-o casă de nebuni: opriți-vă!

Cea mai populară rețea de socializare, din ultimii ani, se transformă în cea mai mare dezamăgire. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Poveste de Crăciun

Cu ani în urmă, pe când predam religia într-un liceu din Timișoara, le-am dat elevilor din clasa a VI-a să facă o compunere cu titlul Poveste de Crăciun, sugerându-le fie să inventeze o poveste, fie să descrie cum au sărbătorit nașterea Domnului. Ulterior, i-am rugat să citească...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Atunci când e cum ar trebui să fie

În luna octombrie am avut plăcerea să stau câteva zile în Iași, oraș care a reușit, prin festivalul internațional de literatură și traducere, FILIT, să se înscrie în lista marilor orașe culturale – fiți atenți! – din lume.

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Decembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Războiul hibrid și lecția Ucrainei pentru R. Moldova

Modificările cele mai complexe apărute după sfârșitul războiului rece au fost efectuate în domeniul studiilor de securitate, riscurile și amenințările căpătând noi valențe, de cele mai multe ori chiar de natură non-militară.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 13 Decembrie 2017, de Constantin Tănase

Mârlănismul cu față europeană

Dacă e să ne luăm după Lazăr Șăineanu, autorul monumentalului „Dicționar universal al limbii române”, mârlan ar însemna numai „om prost crescut, grosolan, bădăran”.

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Silvia Radu și stâna Primăriei

Societatea civilă de la noi (existentă în mare parte doar pe bloguri și rețele de socializare) este foarte supărată pe primarul interimar Silvia Radu. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md