CSI / Rusia

Milionarii ruşi au cumpărat 60% din proprietăţile de lux din Toscana, ca să-şi salveze banii

Oligarhii ruşi au colonizat litoralul micului oraş Forţe dei Marni din Toscana de ani de zile, cumpărând vilele bogaţilor industriaşi din Milano şi umplând străzile înguste cu maşini Ferrari. Însă acum, motivaţi de criză din Ucraina, milionarii din Moscova au accelerat goana după proprietăţi în Toscana, pătrunzând şi în interiorul regiunii, scrie The Telegraph.

Vilele din jurul oraşului Lucca, aflat la aproximativ 25 de kilometri depărtare de mare, au devenit ţintă cumpărătorilor. Cumpărătorii ruşi au făcut oferte pentru superba Villa Paolina, o clădire din secolul 17 unde a stat cândva sora împăratului Napoleon, Pauline Bonaparte. Interesul pentru zona Lucca e în creştere, iar 6 din 10 clienţi sunt din Rusia şi fosta Uniune Sovietică.

"Acum îşi trimit copiii la şcoală în Londra şi New York, şi îşi dau seama că Lucca este plin de vile fascinante din secolul 19", adaugă Corti. "În urmă cu 20 de ani, ruşii găseau magazine la Forţe dei Marni pe care nu le aveau acasă, dar acum au Gucci la Moscova. Există o schimbare de generaţii, iar ruşii spun acum că vor să evite zonele cu prea mulţi ruşi", explică agentul imobiliar, Dimitri Corti.

Lucca, locul de naştere a compozitorului Giacomo Puccini, se mândreşte cu o piaţă centrală construită pe ruinele unui amfiteatru român şi grădini renascentiste pline de arbori unde localnicii se plimbă pe bicicletă.

Preţurile caselor cresc pe măsură ce străinii intră pe piaţă, dar Corti spune că acestea sunt încă mici după standardul rusesc. "Poţi găsi o vila de ţară cu piscină, fresce şi o grădina mare pentru 4-5 milioane de euro, acelaşi preţ pe care îl dai pentru o vila simplă din anii ’70 în Forţe dei Marni", încheie el.

sursa: telegraph.co.uk

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *