Actualitate

Mine va fi prea trziu

Constat cu multa tristete ca nu mai am cui sa ma adresez. Indiferent de proportiile in care alegerile de duminica au fost fraudate – fiindca e imposibil ca PCRM, care a fost in descrestere in toate sondajele, sa acumuleze mai multe voturi decat in 2005 -, sunt atat de dezamagit de oamenii nostri, incat, sincer, imi pare ca traiesc printre masochisti.

Cum sa rabdati, oameni buni, atata batjocura, atata nedreptate, atata saracie si, in plus, sa mergeti cu ochelari de cal la alegeri si sa votati pentru suferinta voastra? Va place atat de mult sa va chinuiti, sa plangeti dupa copiii care vi se prostitueaza sau muncesc ca robii prin toata lumea, dar sa va multumiti ca va arunca cineva o bucata de salam pe masa? Sau sunteti niste fricosi? Nu, nu vreau sa cred asa, desi am vazut multi asa-numiti „eroi nationali”, care, marturisindu-mi niste adevaruri, ma implorau asudati sa nu le public numele in gazeta, zicand ca se tem sa nu fie ucisi… Astfel nu le lasati copiilor vostri decat rusine. Precum v-ati inchinat milogi in fata lui Lenin, care v-a omorat cu distractie buneii, asa va aplecati acum in fata lui Voronin, care-si bate joc de voi ca de niste jucarele stricate. De ce o faceti? Ca sa muriti mai repede? Dar, decat sa muriti fricosi, mai bine ati muri eroi – cel putin pentru bucuria si mandria copiilor vostri. Cu atat mai trist e ca majoritatea voastra, a celor 20 sau cel mult 40 de procente de alegatori care ati votat cu Voronin (nu am nicio indoiala ca presedintele si Mark Tkaciuk au fraudat alegerile!), sunteti batrani, bolnavi, disperati sau plini de saracie. Totusi, fiti draguti si spuneti-mi cu inima deschisa: daca va place sa putreziti in mizerie, sunteti atat de egoisti, incat nu vreti sa le dati sansa de a trai mai bine nepotilor vostri, dulci si frumosi ca o primavara?

Credeti-ma, a venit timpul sa ne dezmeticim cu totii. Daca n-am facut-o ieri, s-o facem azi, pentru ca maine va fi prea tarziu. Faptul ca alegerile au fost falsificate ni l-a demonstrat insusi Voronin prin declaratiile sale de duminica seara, cand rezultatele inca nu erau cunoscute, iar el anunta senin lumea ca a ramas la guvernare. Sa stiti ca Voronin nu-i prostul care sa se arate victorios, nefiind sigur de asta. Acum, chiar daca ati votat cu el, nu vedeti ca a mintit o lume intreaga cu aceste rezultate bizare si alogice? Sau va simtiti fericiti in mlastina minciunii? Nu cred, fratilor… De data aceasta, rabdarea noastra ar trebui sa crape. Dupa rusinea in care ne-am trezit ieri-dimineata, rabdarea noastra nu mai poate fi o masa compacta de spaima, pe care o purtam in suflete de mai multi ani. Daca vom tacea si acum, degeaba mai traim, iar Voronin isi va bate joc de noi si mai tare, pana ne va transforma intr-o turma… Doar stiti si dumneavoastra cat e de simplu sa minti un om care-ti inghite gogosii si cat e de usor sa te iei la tranta cu un om lesinat. De aceea, e timpul sa constientizam cu totii ca e mai bine sa murim frumos, decat sa traim aiurea, balacindu-ne in minciuni si, respectiv, pierzandu-ne simtul uman.

Stiti cat de mult le place moldovenilor nostri sa mediteze la tema plecarii din RM. „Gata, trebuie sa fugim in alta tara, nu mai avem ce face aici”, asa zic foarte multi oameni, inclusiv cei care au votat duminica cu comunistii. Dar aceasta inseamna din nou frica – frica de lupta. Imi veti spune ca inamicul nostru e foarte puternic si rau, dar eu va asigur ca noi putem sa fim mai puternici, daca ne-am debarasa de teama si ne-am gandi nu la farama de posmag de pe masa noastra, ci la copiii nostri. Pentru viitorul lor suntem datori sa luptam la noi acasa, dar nu sa fugim in Europa si sa cautam caini cu colaci in coada, lasandu-ne mamele plangand deznadajduite. Daca va muri unul dintre noi in lupta, se vor ridica in schimb mii. Si atunci, vom birui! Iar urmasii nostri isi vor aminti de noi cu mai mult dor, cu mai mult respect, decat daca am muri fricosi, flamanzi si fara demnitate.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *