Ultima oră

Ministerul Apărării din România verifică militarii în rezervă

Cei care nu se prezintă până la data limită indicată pe ordinul militar pot primi amenzi între 100 şi 300 de lei, scrie sursa.

Sursa notează că, în mod normal, ordinele scrise ar trebui să le fie înmânate militarilor în rezervă de către un agent de poliţie, dar pot fi primite şi la cutia poştală. Dacă nu, militarii în rezervă vor fi contactaţi telefonic. Altfel, este posibil ca rezerviştii respectivi nici măcar să nu ştie că sunt chemaţi la Centrul Militar de care aparţin şi să ia o amendă pentru neprezentare.

România Liberă scrie că o situaţie complicată o reprezintă românii plecaţi în străinătate. Spre exemplu, o femeie s-a prezentat vineri la Centrul Militar cu ordinul de chemare primit acasă şi cu livretul militar al fiului ei, motivând că acesta e la muncă în Spania. Angajaţii Armatei i-au cerut femeii să aducă acte prin care să dovedească faptul că bărbatul munceşte acolo, însă aceasta le-a replicat că fiul ei munceşte ”la negru”.
Sursa notează că verificarea rezerviştilor vine în contextul intensificării pregătirilor militare derulate în ultimele luni de România şi alte ţări NATO din estul Europei, ca răspuns la criza din Ucraina şi acţiunile militare din Rusia.

Sursa: gandul.info
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *