Politică

Ministrul Agriculturii a plecat la Moscova pentru a cere înlăturarea embargourilor

În cadrul vizitei, ministrul va fi însoțit de directorul general interimar al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Grigore Porcescu. Agenda vizitei cuprinde o întrevedere bilaterală cu ministrul agriculturii al Federației Ruse și cu șeful Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară ”Rosselihoznadzor”. La fel, la Moscova, Ion Sula se va întâlni cu directoareaServiciului Federal de Supraveghere a Drepturilor Consumatorilor și Protecția Bunăstării Omului „Rospotrebnadzor”.

În cadrul acestor întrevederi vor fi discutate subiecte de cooperare bilaterală și privind intensificare a comerțului cu produse agroindustriale, în particular comerțul cu fructe, produse vinicole, produse procesate de fructe și legume, carne și produse din carne. Un accent aparte va alocat continuării dialogului și măsurilor de înlăturare a barierelor stabilite în exportul unor produse din țara noastră.

Concomitent va fi organizată și o întrevedere bilaterală cu conducătorul Serviciului Federal de Supraveghere a Drepturilor Consumatorilor și Protecția Bunăstării Omului „Rospotrebnadzor”. În cadrul acesteia vor fi discutate subiecte privind comerţul cu produse vinicole, produse procesate de fructe și legume, precum și despre contestarea deciziei de impunere a embargoului la produsele moldovenești de către Rusia.

sursa: politik.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *