Bună Dimineața

Ministrul Apărării crede!

Republica Moldova mai este și un stat a căror un X număr de cetățeni luptă în Siria. Dar nu vă impacientați, dacă Ministrul nostru al Apărării, Anatol Șalaru, (atenție, citat!) „crede” că ei nu reprezintă un pericol, înseamnă că așa este.

Un risc sporit, potrivit celui care oblăduiește securitatea statului, de fapt, sunt cei care se află pe teritoriul țării. „Statul Islamic şi-a atins scopul, acela de a crea panică. Noi nu trebuie să cădem în această capcană. Trebuie ca SIS-ul să-şi facă datoria, MAI-ul la fel şi fiecare cetăţean să dea dovadă de spirit civic”, declarase Anatol Şalaru, după o întâlnire cu șeful statului. Aceștia au mai discutat despre combaterea terorismului și au obligat toate instituţiile de apărare din ţară „să acţioneze pentru a preîntâmpina situaţiile care vor pune în pericol securitatea Republicii Moldova”.

Drept dovadă că adevăratul pericol se află doar pe teritoriul statului, ne sunt serviți cei doi inși care au încercat să treacă granița moldo-română, având la ei gloanţe, un cuţit, o carte despre Islam, batoane de ciocolată Snickers şi ţigări Bond. „Aceştia au fost depistaţi pe malul râului Prut şi aveau cu ei obiecte islamice, precum și cărți ce propovăduiesc ideologia islamică”, ne anunțau victorioase serviciile de ordine. „Periculoșii” mai aveau la ei și o listă scrisă de mână cu destinații, cea finală fiind Franța. Dar cât simbolism, fraților! Dacă scrie „Franța”, țară care a trăit recent niște evenimente tragice, atunci e clar, avem de-a face cu niște teroriști islamiști.

Acum, când rândurile islamiștilor din statul R. Moldova s-au subțiat, țara poate sta un pic mai liniștită. Acei moldoveni care luptă cot la cot cu islamiștii, în Siria, nu sunt un pericol. Cu cei care se mai află în țară luptă statul cum poate. Între timp, ministrul Apărării își permite doar să creadă ce este și ce nu e un pericol pentru stat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *