CSI / Rusia

Ministrul britanic al Apărării acuză Moscova că face din dezinformare o “armă”

"Vedem astăzi o țară care, făcând din dezinformare o armă, a provocat apariția a ceea ce putem privi ca o epocă post-adevăr", a declarat Fallon, într-un discurs rostit la universitatea St.Andrews din Scoția.

"În mod evident, Rusia pune la încercare NATO și Occidentul. Ea caută să-și extindă influența, să destabilizeze țări și să slăbească alianța" atlantică, a spus el, adăugând că aceeași țară "aduce atingere securității naționale a multor aliați și sistemului de reguli internaționale".

"De aceea, este în interesul nostru și în cel al Europei să păstrăm un NATO puternic și să descurajăm Rusia", a declarat ministrul britanic al Apărării.

Michael Fallon a apreciat în special că NATO trebuie "să se apere de o manieră la fel de eficientă în spațiul cibernetic precum o face în aer, pe uscat și pe mare", împotriva actelor de piraterie.

El a criticat media publice ruse, precum canalul internațional RT și agenția de presă Sputnik, disponibile în engleză și în alte limbi, pe care le-a acuzat de difuzarea unei "dezinformări în stil sovietic".

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *