Internațional

Ministrul chinez de Externe: Beijingul susţine cu tărie procesul de denuclearizare a Coreei de Nord

"China susţine cu tărie procesul de denuclearizare a regiunii în numele stabilităţii şi păcii, a declarat Wang Yi, la Atena, după întrevederea cu omologul său grec, Nikos Kozias.

"China poate că nu are cheia pentru a soluţiona această chestiune (…) însă suntem încântaţi că mai multe părţi acceptă punctul nostru de vedere", a adăugat oficialul chinez.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a insistat ca Beijingul să pună mai multe presiuni asupra Coreei de Nord.

Vicepreşedintele american Mike Pence, care în ultimele zile a efectuat vizite în mai multe state din regiune, a declarat că încă există şanse ca denuclearizarea Coreei să se facă pe cale paşnică, subliniind rolul semnificativ al Chinei în acest sens.

"Acţiunile Chinei de până acum sunt încurajatoare", a completat Pence.

Washingtonul a trimis portavionul Carl Vinson şi grupul naval aferent în largul Peninsulei Coreea şi a avertizat că va avea reacţii militare la teste balistice şi nucleare efectuate de Coreea de Nord.

Regimul stalinist de la Phenian a ameninţat în repetate rânduri Statele Unite că este pregătit să riposteze cu "atacuri nucleare" la orice eventuală agresiune americană, în contextul avertismentelor lansate de Administraţia Donald Trump.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *