Ultima oră

Ministrul Culturii la Parada Portului Popular: Tradiţiile şi portul sunt armele noastre

În cadrul acțiunii au fost prezentate costume tradiționale autentice din regiunile de nord, sud și centru ale Republicii Moldova, iar parada portului popular a început cu o horă în centrul capitalei.

Printre invitaţiii care au fost prezenţi la a doua ediţie a evenimentului, se numără preşedintele statului, Nicolae Timofti şi preşedintele Parlamentului, Igor Corman, care au declarat că sunt mîndri că sunt cetăţeni ai Republicii Moldova şi au felicitaţi toţi moldovenii cu ziua Independenţei.

“Portul naţional ne defineşte pe noi, ne face să fim un popor cu demnitate”, a declarat şeful statului, Nicolae Timofti.

Pe de altă parte, Președintele Parlamentului, Igor Corman a spus că astăzi este probabil cea mai frumoasă manifestare pe care putem să o avem cu ocazia Zilei Naționale. „Fiecare popor este sănătos atunci când știe să-și păstreze, să-și respecte, să-și dezvolte tradițiile și obiceiurile strămoșești”, a subliniat speakerul.

Reprezentanții Ministerului Culturii şi-au propus astfel să promoveze tradițiile și lucrările meșterilor populari care confecţionează articole vestimentare de înaltă valoare etnoculturală. Evenimentul este organizat cu ocazia împlinirii a 23 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova.

Sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *