Politică

Ministrul de Externe i-a primit pe şeful Oficiului CoE la Chişinău şi pe cel al Misiunii OSCE

În cadrul întîlnirii, interlocutorii au făcut un schimb larg de opinii pe marginea chestiunilor actuale vizînd cooperarea Republicii Moldova cu CoE și OSCE, în particular privind rolul acestor organizaţii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean și consolidarea relațiilor interetnice.

În acest context, ministrul Andrei Galbur a confirmat interesul autorităţilor moldoveneşti în reluarea cît mai grabnică a negocierilor în formatul de „5+2” şi dialogului dintre Chişinău şi Tiraspol. El a ţinut să sublinieze contribuţia valoroasă a acestor două organizaţii în promovarea măsurilor de întărire a încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului, inclusiv în ceea ce priveşte funcţionarea normală a școlilor cu predare în baza grafiei latine și respectarea drepturilor omului în regiunea transnistreană.

Interlocutorii au subliniat, de asemenea, importanţa definitivării procesului de elaborare și adoptare a Strategiei de consolidare a relațiilor interetnice 2016-2023. Reprezentanţii CoE şi OSCE au reiterat disponibilitatea acestor organizaţii de a oferi asistenţa necesară în atingerea obiectivelor stabilite în această strategie, menite să contribuie la întărirea coeziunii sociale şi a armoniei interetnice.  

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *