Actualitate

Ministrul ucrainean de Externe: Ucraina speră să obţină arme atât din partea SUA, cât şi din partea altor ţări

"În prezent, Statele Unite analizează posibilitatea livrării de arme Ucrainei. Kievul speră la un ajutor similar şi din partea altor ţări", a afirmat şeful diplomaţiei ucrainene, Pavlo Klimkin, aflat în vizită în Japonia.

"Capacitatea de luptă a armatei ucrainene trebuie neapărat ameliorată. Armata (ucraineană) are nevoie de arme suplimentare, deoarece acordul de încetare a focului (cu rebelii proruşi) nu este respectat", a apreciat el.

Marea Britanie va trimite 75 de instructori militari în Ucraina, în martie, pentru a oferi asistenţă armatei ucrainene, confruntată cu un conflict separatist, a anunţat recent premierul britanic David Cameron.

În schimb, Germania şi Franţa încă nu au luat o decizie în acest sens, susţinând că acordarea de ajutor militar Ucrainei ar putea duce la escaladarea conflictului din estul acestei ţări.

Anterior, adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov, a avertizat că livrarea de armament Ucrainei ar fi o lovitură pentru Acordurile de la Minsk.

"Ar fi o lovitură puternică pentru Acordurile de la Minsk, ar exploda întreaga situaţie, ar fi încă o confirmare a faptului că cei care pledează în favoarea unor astfel de decizii sunt ghidaţi doar de propriile idei geopolitice privind necesitatea unei aşa-zise disuasiuni, în cazul în care Rusia nu cedează", a spus el.
 
Mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *