Internațional

MIRACOLUL după incendiul de la Grenfell Tower din Londra: O familie dată dispărută a fost găsită în siguranţă şi nevătămată după ce autorităţile nu sperau să mai găsească supravieţuitori

Identitatea membrilor familiei nu a fost făcută publică dar se crede că ar fi membrii familiei Khudair, care au fugit din Siria.

Poliţiştii au confirmat că 79 de persoane au murit în urma incendiului devastator de la Grenfell Tower. Un minut de reculegere a fost ţinut în Marea Britanie luni in memoria celor ucişi.

Poliţia britanică a confirmat luni că membrii unei familii dată dispărută, despre care se credea că nu a supravieţuit incendiului de la Grenfell Tower, sunt în viaţă şi în siguranţă.

Se crede că este vorba de familia Khudair, care are trei fiice adulte, şi care a emigrat în urma războiului din Siria, în Marea Britanie, pentru o viaţă mai bună.

Familia locuia cam la jumătatea blocului-turn şi a fost dată dispărută de Catherine Lindsay, un profesor care îi învăţa limba engleză.

The Independent a vorbit cu una dintre fiicele familiei, Rawan, pe facebook, care a confirmat că întreaga familie este bine şi că nu a fost rănită în urma incendiului, deşi şi-a pierdut toate avuţiile. Rawan a mai declarat că ea şi familia sa primesc ajutor din partea comunităţii.

Comandantul şef al Poliţiei Metropolitane, Stuart Cundy, care conduce investigaţie privitoare la incendiu, a anunţat vestea într-o declaraţie făcută luni dimineaţă, dar nu a dezvăluit identitatea supravieţuitorilor. El a confirmat şi că bilanţul morţilor de ridică la 79 de persoane.

Restul persoanelor date dispărute sunt cel mai probabil moarte, iar Stuart Cundy a declarat că „realitatea dură este că s-ar putea să nu îi identificăm pe toţi cei care au murit” în interiorul rămăşiţelor clădirii londoneze.

Scene emoţionante au avut loc în cartierul Kensington, unde se află blocul-turn, pompierii oprindu-se din muncă pentru a se alătura rezidenţilor pentru un minut de linişte ţinut în amintirea celor care şi-au pierdut vieţilor şi a celor afectaţi de incendiu.

Stuart Cundy a declarat că bilanţul morţilor ar putea creşte, dar nu în mod semnificativ, ca în zilele precedente.

O serie de imagini din interiorul clădirii au fost făcute publice, arătând nivelul stricăciunilor produse de incendiu, clădirea fiind de-a dreptul distrusă, iar munca autorităţilor dificilă.

Cundy a mai precizat: „Am investigat cazuri majore de-a lungul carierei mele şi am văzut lucruri îngrozitoare. Dar nimic nu m-a pregătit pentru ceea ce am văzut când am fost în clădire. E greu sî îmi descriu sentimentele şi nu aş dori să mă pun în pielea familiilor care au pierdut persoane dragi.”

Guvernul de la Londra a anunţat că persoanele afectate de incendiu care au rămas fără casă vor primi cel puţin 5.500 de lire dintr-un fond de urgenţă.

Rezidenţii vor primi 500 de lire cash, iar ulterior plăţi bancare până la restul sumei începând de luni, banii provenind dintr-un fond de 5 milioane de lire, a anunţat premierul Theresa May, vinerea trecutp.

Cundy a mai spus că poliţia a primit in jur de 70 de fotografii şi vidoclipuri cu incendiul din partea publicului, afirmând că o echipă compusă din 250 de investigatori lucrează la acest caz, scopul principal fiind identificarea victimelor.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *