Actualitate

Mită RECORD la Ministerul Apărării din Rusia

Colonelul Vakulin este suspectat ca a primit mită pentru spijinul acordat în încheierea contractelor de achiziție a unor echipamente de bucatarie pentru Ministerul Ăpărării și oferirea de „protectie” pentru afacerile mituitorilor.

Cazul lui Vakulin este investigat de investigatorul principal pentru cazuri deosebit de importante ale celui de-al Treilea Departament de Investigații al SKR, care anterior a fost implicat în investigarea furtului legat de „Oboronservis”.

Trebuie remarcat faptul că, înainte de arestarea sa, colonelul Vakulin era considerat ofițer promițător, cu o carieră de succes, fiind un conferentiar cunoscut in Rusia in sectorul de logistica a trupelor.

Cel mai notoriu caz de corupție din cadrul Ministerului rus al Apărării este dosarul ”Oboronservis” din 2012. Acuzatul principal în acest caz a fost șefa Departamentului de Proprietate al Ministerului Apărării, Evghenia Vasilieva.

In urma scandalului ”Oboronservis”, ministrul apararii de atunci, Anatoli Serdiukov, a fost nevoit sa-si dea demisia dupa ce s-a descoperit ca era în relatii stranse cu Vasilieva. Acuzata a fost condamnata la cinci ani de închisoare, dar gratiata după numai o luna de detentie.

paginaderusia.ro

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *