Actualitate

Modificări la Legea privind jocurile de noroc

O modificare promovată ține de interzicerea participării la jocurile de noroc cu risc social sporit a persoanelor care nu au împlinit vârsta de 21 de ani. În cazul jocurilor de noroc cu risc social scăzut restricțiile vizează minorii sub 18 ani.

Programul de jocuri se va publica actualizat la zi pe pagina web oficială a organizatorului.

În cadrul dezbaterilor asupra proiectului, liberal-democrata Maria Ciobanu a spus că formațiunea din care face parte nu va vota proiectul de lege care, potrivit ei, „este doar în interesul clanurilor mafiote și nu a cetățenilor”. Ca urmare, deputații PLDM au părăsit sala de ședințe.

Și liberalii au părăsit sala, dar înainte de aceasta au menționat că nu vor susține proiectul de lege pentru că nu încurajează oamenii să câștige bani prin muncă, dar prin jocurile de noroc.

Cei de la PSRM nu au votat proiectul invocând că acesta nu soluționează problemele domeniului. Socialiștii s-au retras din sală în timpul procesului de vot.

La fel au procedat și comuniștii.

În sală au rămas totuși suficienți deputați care să asigure cvorum. Iar proiectul a fost aprobat în primă lectură cu majoritate de voturi.

Sursa: IPN


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *