Economie

Mold-street: O bancă din Moldova a fost scoasă la vânzare

„În ordine de prioritate se caută cumpărători pentru activitățile din România, Moldova, Albania și Croația pentru ca înstrăinarea acțiunilor să aibă în condiții corecte sau pentru a studia planuri care ar reduce riscurile pentru bancă din Montebelluna”, se scrie într-un articol publicat în Corriere del Veneto.

Potrivit Mold-street, informația nu a fost comentată de administrația băncii, iar pe pagina web a institutiei și pe cea a Veneto Banca lipsește informația despre aceste intenții.

Anunțul vine după ce la finele anului trecut Veneto Banca a ajuns într-o situație financiară gravă și putea repeta soarte altor patru bănci regionale din Italia, se specifică într-un articol de pe anticorupție.md.

Doar în ultimii trei ani banca a acumulat pierderi de aproape două miliarde de lei. Presa din Italia a scris că la gaura de la Veneto Banca a contribuit și Eximbanc din Moldova. Astfel s-a depistat un pachet de împrumuturi de circa 35 de milioane de euro acordare subsidiarei din Moldova, folosite de aceasta pentru a acoperi pierderi de pe urma creditelor alocate unor companii și care nu mai pot fi recuperate, scrie aceeași sursă.

Pentru a e putea racorda la cerințele impuse de Banca Centrală Europeană, la finele anului 2015, acționarii Veneto Banca au acceptat un plan de restructurare a băncii și transformarea acesteia din Cooperativă în Societate. Prin această operațiune, grupul vreaă să atragă circa un miliard de euro pentru majorarea capitalului.

La finele lunii ianuarie 2016 Veneto Banca a decis însă să pună în vânzare activitățile din România, Moldova, Albania și Croația și a anunțat că a angajat un expert pentru a găsi cumpărători.  

sursa: mold-street.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *