Actualitate

Moldova interzice importurile de carne de porc din Ucraina

Decizia a fost luată în cadrul ședințe Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova din 27 septembrie, care a fost convocată de premierul Pavel Filip şi la care a fost aprobat Planul de măsuri privind prevenirea răspândirii pestei porcine africane pe teritoriul Republicii Moldova. Documentul prevede, între altele, că Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor va coordona acţiunile de prevenire a răspândirii pestei porcine africane pe teritoriul Republicii Moldova şi va asigura fondurile necesare pentru desfăşurarea activităţilor în vederea controlului virusului.

Totodată, instituţiile responsabile urmează să asigure o amplă campanie de informare a populației privind virusul pestei porcine, pentru a realiza un control mai bun al situației și a preveni răspândirea virusului.

Pesta porcină africană este cauzată de un virus. Boala este întâlnită la porcii domestici şi porcii mistreți europeni de toate vârstele, indiferent de gen. Nu există vaccin împotriva pestei porcine africane. Măsurile de prevenire (igienă alimentară şi a exploatațiilor, mişcările animalelor şi măsurile de control aplicate de autoritățile împuternicite) sunt singurele metode care pot ține boala departe. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *