Actualitate

Moldova nu va participa la Adunarea Parlamentară a CSI. PSRM se opune

Șeful legislativului a declarat pentru presă că, reieșind din nota expediată Federației Ruse și abuzurile stipulate în ea, dar și din faptul că până în prezent nu există un răspuns oficial de la Moscova, participarea delegației moldovenești la Adunarea Parlamentară a Comunității Statelor Independente nu este binevenită. „După discuții, după consultări, Biroului Permanent a luat decizia că delegația Parlamentului Republicii Moldova nu va participa la ședințele Adunării Parlamentare a CSI, care se vor desfășura săptămâna viitoare la Sankt-Petersburg”, a spus Andrian Candu, precizând că Republica Moldova nu boicotează activitatea CSI-ului, ci doar nu va participa la evenimentul anunțat.

Președintele Parlamentului a mai spus că în cadrul ședinței Biroului Permanent au existat și opinii contrare, însă decizia a fost luată. Deputații care intenționează să participe la reuniune o vor face-o pe cont propriu. Potrivit lui, urmează a fi expediate scrisori oficiale, inclusiv gazdelor evenimentului și secretariatului Adunării Parlamentare a CSI, prin care se va informa despre neparticiparea delegației moldovenești.

Președinta fracțiunii Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a declarat că decizia Biroului Permanent este incorectă și nu a susținut-o. Deputata a spus că nu cunoaște ce s-a întâmplat la nivel diplomatic, însă există o decizie prin care a fost aprobată componența delegației care urma să participe la reuniunea de la Sankt Petersburg. Deputații socialiști vor merge la eveniment, chiar dacă vor trebui să o facă din cont propriu. În opinia sa, această comunitate e foarte importantă și Republica Moldova a participat întotdeauna la asemenea evenimente. Mai mult, parlamentara susține că asemenea decizie urma să fie aprobată în plenul Parlamentului și nu la ședința Biroului Permanent.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *