Ultima oră

Moldovenii sunt dezamăgiţi în actuala clasă politică, opinii

Directorul Institutului de Marketing şi Sondaje IMAS, Doru Petruţi, susţine că populaţia deja a sancţionat actuala guvernare prin lipsa de încredere şi respect.” Prestaţia guvernării a dus lucrurile într-un domeniu foarte dureros, acel al lipsei de încredere şi respect. Populaţia nu are încredere în instituţiile statului şi în politicieni. E timpul să ne facem temele şi pe intern. O parte considerabilă a populaţiei aşteaptă un Făt-Frumos pe cal alb, care să vină să-i salveze de tot şi de toţi. Dar este o utopie pe fonul disperării, a lipsei de exerciţiu politic, educaţie politică. E trist că o bună parte din electorat a căzut în această plasă. Mai ales acum, când se apropie alegerile care reprezintă un moment decisiv pentru Moldova”, a precizat Petruţi.

Preşedintele Asociaţiei „Justiţie şi dreptate”, Ion Dron, a declarat în cadrul emisiunii că actuala guvernare a mărit prăpastia dintre cetăţean şi stat. „Lucrurile au evoluat nu spre bine. Dacă în 2009 copiii şi părinţii aveau fiecare preferinţele lor politice, acum şi unii, şi alţii nu ştiu pentru cine să voteze. Trăim o criză acută de autorităţi şi avem o generaţie care urăşte statul”, a conchis Dron.

Pe de altă parte, Cristian Ghinea, directorul Centrului Român pentru Politici Europene, consideră că aceasta este o stare normală pentru o democraţie modernă. „Întotdeauna aşteptările electoratului sunt mai mari decât ceea ce îşi propune clasa politică. Cred că nu este dramatic ca după cinci ani de guvernare populaţia să fie dezamăgită de clasa politică. Politicienii plătesc acum preţul guvernării”, a punctat Ghinea.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *