Actualitate

Monitorizare mai strictă a posturilor vamale de pe perimetrul transnistrean

Una dintre cele mai stringente problemele remarcate se referă la anumite porțiuni insuficient controlate, fapt care favorizează săvârșirea infracțiunilor de eludare a controlului vamal și de eschivare de la achitarea plăților aferente. În acest context, Directorul General al Vămii a dispus intensificarea activității echipelor mobile, entitate care efectuează a doua linie de control, dar și elaborarea unor mecanisme de interacțiune cu reprezentanții instituțiilor abilitate, care ar eficientiza considerabil activitatea de monitorizare a segmentului respectiv.

Totodată, Vitalie Vrabie a verificat funcționalitatea tehnicii de control și a sistemelor informaționale din gestiunea posturilor vizate. De asemenea, șeful Vămii a subliniat importanța sistemelor de supraveghere video atât ca element antifraudă, cât și ca instrument de monitorizare a angajaților în vederea excluderii unor eventuale incidente de integritate.

”Este esențial să consolidăm capacitățile de combatere a fenomenului infracțional în această regiune. Serviciul Vamal, în calitatea sa de garant al securității statului, trebuie să intervină cu toate instrumentele de care dispune pentru a preveni orice tentativă de încălcare a legislației vamale”, a conchis Directorul General al Vămii.
 
Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *