CSI / Rusia

Moscova a înăsprit controlul asupra blogurilor şi a impus o serie de sancţiuni

Astfel, proprietarii blogurilor cu peste 3.000 de vizitatori pe zi au obligaţia de a se înregistra la autoritatea pentru controlul mass-media, Roskomnadzor, de a păstra toate datele timp de şase luni, de a verifica autenticitatea informaţiilor publicate şi de a indica o vârstă limită pentru vizitatori.

Conform acestei legi, Roskomnadzor, care a blocat, în martie, accesul la mai multe site-uri de informaţii critice la adresa Kremlinului, trebuie să creeze o listă a celor mai populare bloguri.

Bloggerii sunt obligaţi să se conformeze noilor obligaţii în termen de zece zile, în caz contrar riscând să plătească amenzi în valoare de până la 500.000 de ruble (10.000 de euro).

O altă lege adoptată marţi, 22 aprilie, dublează pedeapsa minimă pentru participare la tulburări în masă. Această acuzaţie îi vizează pe mai mulţi opozanţi ruşi, inclusiv pe liderul Frontului de Stânga, Serghei Udalţov.

Astfel, "organizarea unor tulburări în masă" sau participarea la ele pot fi pedepsite cu 5-10 ani de închisoare şi o amendă de până la 500.000 de ruble.

Legea oferă, de asemenea, mai multe atribuţii Serviciului federal de securitate din Rusia (FSB, fostul KGB).

sursa: gandul.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *