Politică

Munteanu promite să schimbe legislaţia ecologică privind combaterea braconajului: “Nu vom ceda protestelor”

„Vom cere înăsprirea pedepsei pentru braconaj până la confiscarea transportului şi condamnarea la puşcărie, vom modifica şi legislaţia cu privire la vânătoare, să fie ajustată la normele europene şi să excludem monopolul Societăţii vânătorilor şi pescarilor. Va fi abrogată hotărârea de Guvern care permitea darea în arendă a pădurilor şi va fi interzisă extragerea nisipului din râul Nistru. De asemenea, ne vom adresa conducerii de la Kiev pentru a conveni împreună pentru o perioadă de prohibiţie a pescuitului în râul Nistru”, a spus ministrul.

Valeriu Munteanu a mai adăugat că nu va ceda protestelor Societăţii vânătorilor şi pescarilor. „Au fost făcute evaluări şi s-a atestat o scădere dramatică a numărului iepurilor de câmp şi păsărilor de apă. Multe specii urmează a fi incluse în Cartea Roşie. Au încercat să mă influenţeze. Chiar au încercat să mă mituiască cu o armă de vânătoare, care costă cel puţin trei mii de Euro”, a declarat Munteanu.

Ministrul mediului a recunoscut că există fenomenul corupţiei în sistemul pe care îl conduce. „Chiar din primele zile când am venit la minister în anticamera aşteptau câte 20-30 de persoane, care aveau cadouri pentru mine, chipurile să mă felicite cu desemnarea în funcţie. Nu le-am permis la nimeni. Ce mai înrăiţi vânători sunt judecătorii şi procurorii, iar şefii inspectoratelor ecologice îi deservesc pregătindu-le carnea la grătar. Sunt interese foarte mari. Dar consider că 80 la sută din angajaţii sistemului de protecţie a mediului sunt oneşti şi vom reuşi să facem ordine”, a spus Valeriu Munteanu.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *