Ultima oră

Muzica dată tare, seara târziu, v-ar putea aduce 5 ani de închisoare

Poliţiştii pot să va facă dosar penal pentru care riscaţi şi 5 ani de închisoare, dacă după ce v-au avertizat o dată sunt chemaţi iar la aceeaşi adresa. Măsură ar putea fi adopatata anul acesta, printr-un proiect de modificare a Legii ordinii şi liniştii publice.

Tânăr reclamat: ”Dar nu putem să stăm în casă să facem o petrecere? Dar nu putem să facem nimic în casă noastră?”

Acest individ a fost reclamat de vecini pentru că la 1 noaptea a dat muzică extrem de tare. Exasperaţi, oamenii din bloc au sunat la 112 iar jandarmii au venit, l-au amendat şi au plecat.

Astfel de petreceri zgomotoase sunt frecvente în România. Şi plângerile celor care nu pot dormi sunt la fel de dese. Petrecăreţii ignoră în general că de la ora 22 şi până la 8 dimineaţă nivelul de zgomot legal este de cel mult 25 de decibeli.

Locatar: “Era o muzică din asta care la etajul 8 la mine cred că avea o sută de decibeli. Am dat telefon la poliţie, au venit. S-au potolit o oră, după care din nou. Am dat din nou telefon.”

Mulţi nu iau amenzile în serios şi îşi văd de treaba. De la începutul anului şi până acum, în Capitală, jandarmii au dat 153 de sancţiuni contravenţionale, iar poliţiştii locali, 110. De cele mai multe ori, agenţii au fost chemaţi de câte două sau trei ori la aceleaşi sesizări, însă de fiecare dată, scandalagiii au scăpat doar cu o amendă.

Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București: “Iniţial, având în vedere pericolul social al faptei care nu e unul atât de grav, se aplică avertismente sau sanctiuni contravenţionale în cuantumuri mici.”

Pe viitor însă, Ministerul de Interne vrea să modifice legea privind liniştea publică.

Carmen Dan, ministru de Interne: “Noi am propus ridicarea pragului de sancţionare din plan infracţional chiar şi în plan penal.”

În prima fază, cei care îşi vor irita semenii pot fi amendaţi cu 1500 de lei. Dacă tot nu se potolesc, li se face dosar penal şi să riscă închisoare de la 1 la 5 ani.

stirileprotv.ro
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *