Ultima oră

N-a spălat nici măcar o farfurie! Autorităţile din Costa Rica, replică la acuzaţiile Elenei Udrea: Condiţiile sunt DECENTE

Plângerile repetate în media online ale Elenei Udrea şi – mai nou – ale avocatului Alinei Bica a iritat autorităţile din Costa Rica.

"Cele două (Elena Udrea şi Alina Bica n.r.) sunt, după cum ştiţi, în modulul A2 din închisoarea Vilma Curling, unde nu există supraaglomerare şi fiecare dintre ele are propriul pat. Modulul este pentru 68 de persoane şi nu există mai multe deţinute decât permite capacitatea acestuia," a explicat José Luis Bermúdez, directorul Departamentului Adaptării Sociale, citat de cotidianul local lateja.cr.

Bermúdez a adăugat că până în prezent nu a primit nici o plângere formală din partea oficialităţilor române şi a dat asigurări că angajaţii penitenciarului au respectat în orice moment drepturile acestor femei. El susţine că nu sunt probleme nici cu serviciile de curăţenie, astfel încât nimeni nu a fost nici măcar în situaţia de a-şi spăla farfuria sau de a-şi face patul.

În ceea ce priveşte situaţia Elenei Udrea şi a fiicei ei, directorul Adaptării Sociale a explicat că acesteia i s-a comunicat că are posibilitatea de a primi o ”rezervă” cu un pat special pentru femeile cu nou născuţi, dar că până în prezent, nu a cerut transferul. În plus, el a menţionat că nu există niciun risc pentru fetiţă, aşa cum se plângea avocatul român.

"Există o zonă exclusivă în penitenciar cu pat pentru femeile care sunt aproape de momentul în care nasc şi pentru cele care au deja nou născut. Aceste rezerve pot găzdui mame cu copii de până la 3 ani şi e un loc curat şi amenajat cu multă grijă, unde fiecare mamă are un separeu cu copilul său. Totul este echipat cu pătuţuri, scutece şi, în plus, au o parte de atenţie specială din partea personalului," a adăugat el.

Laura Vicol: trăiesc un coşmar în închisoare
Reacţiile oficialilor din Costa Rica vin după declaraţiile făcute de avocatul Alinei Bica, Laura Vicol, la un post de televiziune, care afirma că cele două femei trăiesc ”un adevărat coşmar" în închisoare.

”Este cumplit, este groaznic, am înţeles că dorm câte trei-patru în pat. Este foarte multă mizerie, este foarte multă violenţă, sunt puţini gardieni, care nu reuşesc să menţină ordinea acolo,” povestea îngrozită Laura Vicol.

Avocatul a declarat că Udrea suferă pentru că nu poate sta cu fetiţa sa şi că a ales să nu o aducă în Centrul special de detenţie deoarece !ar fi fost expusă la pericole, microbi şi boli.“

”În România, Elena Udrea ar fi stat acasă cu copilul până la vârsta de 1 an. În Costa Rica, ea are un loc să-şi alăpteze copilul în penitenciar. El a ales să ia copilul cât mai rar la penitenciar, deoarece îi este teamă ca nu cumva să intre în contact cu alte boli din închisoare," a adăugat Vicol.

Atât Elena Udrea, cât şi Alina Bica vor rămâne în Penitenciarul din Costa Rica cel puţin încă o lună.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *