Ultima oră

Năstase a fugit de răspuns când a fost întrebat despre excursiile pe care le-a făcut cu Maia Sandu pe banii unui controversat oligarh

În loc să răspundă jurnaliștilor, acesta l-a invocat în context pe deputatul socialist Bogdan Țîrdea, despre care se știe că e de origine kazahă, dar și a început să vorbească despre oligarhii moldoveni.

Fiind întrebat de jurnaliștii portalului Deschide.md despre finanțarea „lobby trip”-uri la instituţiile europene pentru Maia Sandu și Andrei Năstase, liderul PPDA s-a făcut că nu știe despre ce este vorba și a glumit spunând că: „Vă referiți probabil la Bogdan Târdea, știam că el are rădăcini în Kazahstan”. „Nu comentez inepțiile elaborate la GBC. Noi dacă am putea scăpa de oligarhul nostru nu ca să ne mai legăm și cu alți oligarhi”, a adăugat liderul PPDA.

Reamintim că Năstase, la fel ca și lidera PAS, Maia Sandu, au fost menționați în investigația publicată de ziarul Timpul despre oligarhul kazah Mukhtar Ablyazov. Oligarhul este cunoscut în toată lumea pentru că s-a îmbogățit prin scheme criminale, spălare de bani, atacuri raider și racket. Acesta a ajuns să finanțeze și o fundație politică „Open Dialogue”, la evenimentele căreia au participat Năstase și Sandu, fundația achitându-le și transportarea la aceste evenimente.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *