Politică

Natalia Gherman: „Republica Moldova rămâne ferm angajată pe calea reformelor şi agendei europene”

„Republica Moldova rămâne ferm angajată pe calea reformelor şi agendei europene”, a precizat Natalia Gherman în cadrul întrevederii. Potrivit oficialului, priorităţile autorităţilor de la Chişinău rămân a fi reforma justiţiei, combaterea corupţiei şi securitatea sectorului financiar-bancar. De asemenea, o atenţie specială este acordată cooperării cu Uniunea Europeană în domeniul securităţii energetice şi interconectării reţelelor de transport.

În contextul marcării, astăzi, a unui an de la ratificarea de către Parlamentul de la Chişinău a Acordului de Asociere RM-UE, oficialii au discutat despre rezultatele implementării provizorii a acestuia. În aceeaşi ordine de idei, Prim-ministrul interimar a menţionat că Planul legislativ pentru anul 2015 privind transpunerea angajamentelor asumate în cadrul Acordului de Asociere, aprobat deja de Guvern, va contribui la sincronizarea agendelor de lucru a Parlamentului şi Guvernului. Totodată, acesta va duce la o productivitate mai înaltă în implementarea Acordului.

Natalia Gherman a salutat lansarea Proiectului privind Cooperarea Anuală între Parlamentul Republicii Moldova şi Parlamentul European, care urmează a fi implementat pe parcursul acestui an. Proiectul prevede oferirea asistenţei Parlamentului Republicii Moldova pentru armonizarea legislaţiei naţionale la cea europeană, susţinerea participării active a femeilor în viaţa politică din Republica Moldova, precum şi responsabilitatea politică a grupurilor parlamentare.

TIMPUL.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *