Astăzi 23 Octombrie 2017, Luni - Ultima actualizare la ora 19:07
Abonamente

Editorial 25 Decembrie 2016, ora 08:46    Din editia print

Marime Font

Nașterea Domnului

Suntem cu toții bucuroși. Nașterea Domnului ne aduce tuturor bucurie și îi adună pe cei dragi împreună. Probabil nici o altă sărbătoare creștină nu e asociată mai mult cu familia decât ziua aceasta. 

a

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Și totuși să nu uităm: oare Nașterea Domnului înseamnă bradul, cadourile, mâncărurile? Nu e brad, dar e și el. Nu sunt doar cadourile, dar ele nu lipsesc. Masa întinsă nu e scopul Crăciunului, dar ne adună pe toți laolaltă. Toate acestea sunt doar straiele de sărbătoare pe care le îmbracă casele și familiile pentru ca bucuria noastră să fie deplină.

Și dacă am îmbrăcat straie alese, să lăsăm nu doar ochii și stomacul să participe la sărbătoare, dar și urechile: să ascultăm slujba Nașterii Domnului, să deschidem ușile colindătorilor (cei care avem norocul să ne bată la ușă). Dacă nu vor veni cetele de colindători pe strada noastră, să le urmărim la televizor, dar mai ales să ne colindăm unii pe alții.Frumusețea și bucuria pe care le-am simțit apropiindu-se în săptămânile de post au ajuns pe culmi astăzi. Să vă iertați unii pe alții, să vă colindați, să dăruiți - fiindcă darul e semnul iubirii. Dacă există verbe care pot cuprinde în ele iubirea, atunci primele sunt: a veni și a da. Darul nu are valoare fără dăruitor, iar chemarea „vino” e exprimarea dragostei. Și nu mărimea sau calitatea darului contează, ci de la cine vine. Cu toții avem o bluză veche, o carte, un fular, pe care le păstrăm cu sfințenie, fiindcă sunt de la tata și mama, de la prietenul bun, de la cineva care nu mai e azi cu noi.

Celor care țin calendarul pe vechi, le urăm post ușor în continuare și să nu se lase „păcăliți” în seara Anului Nou, să țină postul cu hotărâre până la Crăciun. Iar în 7 ianuarie să se bucure și să colinde.

Însă rugămintea mea cea mai arzătoare e să nu uităm ce înseamnă cu adevărat Nașterea Domnului. Celelalte care vin pe lângă - să le primim, dar să știm că noi prăznuim întruparea lui Iisus Hristos, Mântuitorul nostru. Sărbători binecuvântate! 

Un articol de: Moni Stănilă Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 23 Octombrie 2017, ora: 18:02

Câți bani a pierdut Starnet din cauza incendiului izbucnit duminică?

Câți bani a pierdut Starnet din cauza incendiului izbucnit duminică? Din editia print

Reprezentanții companiei Starnet au pierdut circa 7 milioane de lei în urma incendiului izbucnit în data de 22 octombrie la unul din cele două noduri principale de distribuție a internetului pentru clienții din toată Republica Moldova. Totodată, aceștia anunță că facturile...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Octombrie 2017, ora: 16:55

Ce a făcut Prinţul Charles la o oră după ce s-a născut Prinţul Harry

Ce a făcut Prinţul Charles la o oră după ce s-a născut Prinţul Harry

Acum, îşi iubeşte băieţii în egală măsură şi se bucură atunci când are ocazia să stea în prezenţa lor. Totuşi, situaţia nu a fost aşa încă de la naşterea lor. Într-un documentar prezentat de ”National Geographic”, Prinţesa Diana a...

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 23 Octombrie 2017, de Răzvan Munteanu

Politica Rusiei de susținere a separatismului global: o armă cu 2 fețe

În ultimii ani, despre Federația Rusă s-a vehiculat în presa internațională ca despre cel mai mare susținător al mișcărilor secesioniste din Europa și nu numai.

() Citeşte tot articolul

Editorial 21 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Credință fără învățătură?

Un om credincios poate atinge sfințenia independent de nivelul de școlarizare sau numărul de cărți citite. Rugăciunea e școala lui.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Jurnalul Morții sau Ultimul Editorial

Pe când eram student, cred că am fost la sute de lansări de carte la Uniunea Scriitorilor și pe la fel de fel de biblioteci. O făceam din două motive, care se cam ceartă între ele, dar n-am ce să le fac - e treaba lor.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Constantin Tănase

„Centristul” Diacov, separatismul rusesc și unionismul românesc

…Când se face referire la replica lui Iisus, dată lui Pilat, se citează, de obicei, doar prima parte („Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului”). Să nu uităm, însă, și de partea a doua: „și lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu”. Fără aceasta, prima parte își...

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Să ne mai distrăm un pic cu socialiștii

Știți, cred, cu toții telefoanele de jucărie pe care le primesc copiii și cum, bucuroși, fac ture prin casă bolborosind cu forță în aceste jucării.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Octavian Țâcu

Expedițiile Memoriei (V): Românii/moldovenii dintre Krasnoiarsk și Irkutsk

Potrivit recensământului federal din 2002, în Rusia locuiau 172 330 moldoveni, dintre care 98 097 bărbați și 74 233 femei.

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Septembrie 2017, de Marin Basarab

De ce nu se fac filme documentare în Moldova?

În Republica Moldova nu se face film documentar.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md