Astăzi 22 Ianuarie 2018, Luni - Ultima actualizare la ora 15:02
Abonamente

Editorial 25 Decembrie 2016, ora 08:46    Din editia print

Marime Font

Nașterea Domnului

Suntem cu toții bucuroși. Nașterea Domnului ne aduce tuturor bucurie și îi adună pe cei dragi împreună. Probabil nici o altă sărbătoare creștină nu e asociată mai mult cu familia decât ziua aceasta. 

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Și totuși să nu uităm: oare Nașterea Domnului înseamnă bradul, cadourile, mâncărurile? Nu e brad, dar e și el. Nu sunt doar cadourile, dar ele nu lipsesc. Masa întinsă nu e scopul Crăciunului, dar ne adună pe toți laolaltă. Toate acestea sunt doar straiele de sărbătoare pe care le îmbracă casele și familiile pentru ca bucuria noastră să fie deplină.

Și dacă am îmbrăcat straie alese, să lăsăm nu doar ochii și stomacul să participe la sărbătoare, dar și urechile: să ascultăm slujba Nașterii Domnului, să deschidem ușile colindătorilor (cei care avem norocul să ne bată la ușă). Dacă nu vor veni cetele de colindători pe strada noastră, să le urmărim la televizor, dar mai ales să ne colindăm unii pe alții.Frumusețea și bucuria pe care le-am simțit apropiindu-se în săptămânile de post au ajuns pe culmi astăzi. Să vă iertați unii pe alții, să vă colindați, să dăruiți - fiindcă darul e semnul iubirii. Dacă există verbe care pot cuprinde în ele iubirea, atunci primele sunt: a veni și a da. Darul nu are valoare fără dăruitor, iar chemarea „vino” e exprimarea dragostei. Și nu mărimea sau calitatea darului contează, ci de la cine vine. Cu toții avem o bluză veche, o carte, un fular, pe care le păstrăm cu sfințenie, fiindcă sunt de la tata și mama, de la prietenul bun, de la cineva care nu mai e azi cu noi.

Celor care țin calendarul pe vechi, le urăm post ușor în continuare și să nu se lase „păcăliți” în seara Anului Nou, să țină postul cu hotărâre până la Crăciun. Iar în 7 ianuarie să se bucure și să colinde.

Însă rugămintea mea cea mai arzătoare e să nu uităm ce înseamnă cu adevărat Nașterea Domnului. Celelalte care vin pe lângă - să le primim, dar să știm că noi prăznuim întruparea lui Iisus Hristos, Mântuitorul nostru. Sărbători binecuvântate! 

Un articol de: Moni Stănilă Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 22 Ianuarie 2018, de Răzvan Munteanu

Mass-media și securitatea națională. Lecția Belarusului

„Ucrainizarea” ar putea deveni o amenințare și pentru alte țări din regiune

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Bradul sau hoțul

În fiecare an în preajma sărbătorilor apare problema bradului. Pe de o parte cei ca mine – nici un Crăciun fără brad, pe de altă parte cei cu adevărat eco – bradul poate lipsi, iar o altă parte derutată și declarată eco – brad de plastic, uitând că fabricarea acelor...

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Mărul, inelul sau cununa

De Crăciun am ajuns acasă, în Țara Făgetului, unde – cum v-am mai spus și în alți ani – există cele mai frumoase cete de colindători: dubașii.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Ianuarie 2018, de Dan Nicu

Dodon trebuie să plece

R. Moldova s-a transformat într-un stat în care e nevoie ca Parlamentul să-l suspende, din când în când, pe preşedinte, și să se poată face modificări în structura Guvernului.

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Crăciunul în tranșee

De sărbători avem mult timp liber și de multe ori îl consumăm, cu rost sau fără, în fața televizoarelor, ceea ce ne face să ne întrebăm despre cum sărbătoreau oamenii altădată.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md