Ultima oră

NATO, “preocupată” de “ameninţările” ruse împotriva Ucrainei

"Sunt îngrijorat de declaraţiile ruse care ameninţă Ucraina cu o acţiune militară", a declarat secretarul general adjunct al NATO, Alexander Vershbow.

"Rusia are responsabilitatea de a dezamorsa situaţia, mai degrabă decât de a folosi o retorică ce inflamează şi denaturneaza situaţia din Ucraina", a adăugat oficialul.

Rusia a spus că este gata să intervină în cazul în care "interese legitime" ar fi "atacate" în estul Ucrainei, după relansarea unei "operaţiuni antiteroriste" a Kievului împotriva separatiştilor.

"Utilizarea ameninţărilor voalate şi lansarea unor noi exerciţii militare aproape de graniţa cu Ucraina adaugă tensiune unei situaţii deja dificile, şi încalcă spiritul Acordului de la Geneva", a acuzat Vershbow.

La rândul sau, comandantul Forţelor Aliate din Europa, Philip Breedlove, a declarat, într-un interviu pentru Mediafax, că forţă plasată de Rusia la graniţele Ucrainei este foarte capabilă şi îngrijorătoare, însă angajamentul NATO pentru apărarea colectivă a aliaţilor nu poate fi pus la îndoială.

Comandantul Forţelor Aliate din Europa a afirmat că forţă plasată de Rusia la graniţa cu Ucraina este destul de mare, este bine echipată şi este pregătită şi, dacă va fi direcţionată, poate invada estul acestei ţări.

Sursa: NATO

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *